Mermerciye piyango vurdu

Mermerciye piyango vurdu
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Mustafakemalpaşa’da kurulacak olan Mermer Organize Sanayi Bölgesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan 199 bin YTL gelir sağlandığının müjdesini verdi.
AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda; Devecikonak ve Gündoğdu’da Mermer Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı müjdesini verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçtiğimiz cumartesi günü saat 12.00’de düzenlediği toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Kaymakam Adem Saçan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Gültaş, Meclis Başkanı Erhan Onar, Mermer Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurulu Başkan Vekili Fahri Hacıalioğlu ve çok sayıda mermerci katıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu yaptığı konuşmada; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na kamulaştırma için yardım talebinde bulunduklarını ve bakanlığın kurulacak olan MOSB (Mermer Organize Sanayi Bölgesi) için 199 bin YTL ödenek verdiğini söyledi.
Ali Koyuncu; “Mustafakemalpaşa’nın mermeri dünyada marka olmuş durumda. Bu zenginliği değerlendirmek için çalışan arkadaşlar 1998’de müteşebbis heyeti oluşturdular. 2003 yılına dek ÇED raporu alınamadı. Fakat daha sonraki girişimlerle ÇED raporu 15 gün gibi kısa bir süre içinde alındı.” dedi.
Mustafakemalpaşalı mermercilerin 20 milyon dolar civarında ihracat yaptıklarını söyleyen Ali Koyuncu, Hükümet olarak müteşebbislerin önünü açacaklarının sözünü verdi.
Devecikonak ve Gündoğdu köylerinde kurulacak olan MOSB için imar planının onaylandığını belirten Milletvekili Koyuncu, imar planının 67 hektar içerisinde 186 adet parseli kapsadığını ve ilk etapta 32 hektar alan içerisinde 88 adet parselin kamulaştırılacağının bilgisini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.