Mermer fabrikalarına tepki

Mermer fabrikalarına tepki
Mustafakemalpaşa Devecikonak Köyü’ndeki bazı mermer fabrikalarının keyfi uygulamaları, köy sakinlerinin tepkisine neden oluyor.
Yol üzerindeki bulunan bazı mermer işletme fabrikalarının, gelişigüzel bıraktıkları mermer parçalarının trafik kazalarına neden olduğu belirtildi. Köy halkı:”bazı fabrikalar kurallara uygun olarak mermer işletme faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bazıları ise bu kurallara uymayıp yol üzerine sorumsuzca bıraktıkları mermer kayaları ile kazalara davetiye çıkarıyorlar” dedi.
Mermer işletmelerinin yol boyunca kurulmuş olmaları yolu işgal etme hakkı tanımadığını söyleyen köylüler: “Yaşanacak bir trafik kazasında can kaybı meydana gelirse bunun hesabını kim verecek? Bu sorumsuz uygulamaların sona erdirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştular.
Mustafakemalpaşa’da bir süre önce yaşanan altın arama faaliyetlerinin kamuoyuna yansıması ile tekrar gündeme gelen mermer fabrikalarının çevreye verdiği zararlar, doğa severlerin ve sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.