Medet ya Tayyip

Medet ya Tayyip
Yerel bir gazetede Belediye Başkanı, Sayın Ergün Koç ile Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan’ın eller havada propaganda fotoğrafları var. Üzerine de yazılmış “Özlenen tablo bu değilmiydi!” diye
Hayır başkan, özlenen tablo bu değil, sağduyu sahibi, Türkiye gerçeklerini bilen, her Karacabey’li bu tabloya karşı, “Bizi yönetecek belediye başkanı birilerinin payanolası ile hizmet vermemeli, aciz insan olmamalı, bastığı yeri bilen, iradeli, başkaları tarafından yönetilmeyen, mert, cesur, ilkeli karakter sahibi olmalıdır” diyor.
Unutmayınız ki, geçmiş yıllarda, bir siyasi parti, sandalyeye elleri ve ayaklarından bağlanmış “Bizden olmayan belediye başkanları böyle olacaktır” diye sizin gibi tam sayfa reklam veriyorlardı. Neticede o siyesi partiler, tabela partisi oldular.
Sayın Belediye Başkanı, “İktidarın rüzgarı ile eseceğiz” diyor. İktidar partisinden olmayan belediye başkanları o zaman kış tipi ve bora’sına yakalanarak savrulacaklardır. Yazık olacak onlara. Hiç biri hizmet veremeyecekler .
Siz de bugüne kadar, iktidar partisinin belediye başkanı değildiniz, “Yaptıklarımız afişlere sığmaz” diyorsunuz. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu.
Sayın Başbakan, “Muhalefet partilerinden olan, belediye başkanlarına da eşit mesafedeyiz” diyor. Bu durumda ya siz yalan söylüyorsunuz, yada başbakan. Hanginiz takkiye yapıyorsunuz. Bunu da öğrenmek her Türk vatandaşının hakkı olduğuna inanıyorum. Hanginizin sözü gerçek?
Düşündüm, Ergün Koç, başka bir partinin mensubu olarak, belediye başkanlığı yaparken, AKP’ye ve onun genel başkanına söylemediğini bırakmamıştı.Hatta AKP için “Allah beni mezar komşusu dahi yapmasın” demişti. Şimdi ne oldu da eller havaya kalktı. “Dün dündür, bugün bugündür” diyen bir siyasetçinin, siyasi görüşünden gelen, sayın Ergün Koç, menfaatleri gereği, dünü, bugüne dönüştürerek mi AKP’ye geçti?
2004 yerel seçimlerinde, bol bol vaatlerde bulundu. “Paranın cambazıyım” dedi, Belediye’yi iflasa sürükledi. “20 fabrika getireceğim” dedi, olmadı. “5000 kişiye iş bulacağım” dedi, tutmadı. Bizim bir atasözümüz vardır “Vaat etmekle mal tükenmez” diye. Palavralar sıkıldı, vaatler yerine getirilmedi. Şimdi vatandaşlar soruyor; “Vaatlerinizi niye yerine getirmediniz” diye. Cevap yok.
Sayın Ergün Koç, bir beş yıl için görev istiyor. Zor duruma düşen insanlar, bir yerlerden medet umarlar. Dara düştüğü zaman, etrafından yardım bulamayınca, en son Allah’a sığınırlar ve “Medet ya Allahım” derler .
Sayın Belediye Başkanı, Ergün Koç’da Başbakan ile ellerini havaya kaldırarak, gazetelere bol bol poz vererek, “MEDET ya TAYYİP” mi demek istiyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.