Marmara’nın deniz salyasına bir örnek, üvey evlat Altıntaş!

Mudanya Altıntaş benim için özel bir yerdir.

Bundan 100 yıl önce dedemin kardeşi Gencali, İkizdere’de karıştığı bir vukuat sonrasında kaçmış, Bursa’ya gelmiş, burada Kurtuluş Savaşı’na katkı vermiş, bu nedenle Altıntaş’ta kendisine verilen araziyle ödüllendirilmişti.

Onun torunları yaşar bu köyde…

Bundan ötürü yakınlık duyarım bu köye…

 **** 
Bir de Yaşar Kemal Alim yaşar orada…

Türk halk müziği sanatçısı…

Uzun yıllar Uludağ Üniversitesi Türk halk müziği korosunun şefliği yapmış bir isim…

Altıntaş’ta yaşıyor.

Bursa’nın göz bebeği olması gereken bu mahalle-köyün sorunlarına ilişkin bir ileti gönderdi.

Birlikte okuyalım mı?
 **** 
“Merhaba Yüksel Bey,

Yaklaşık üç yıldır Güzelyalı Altıntaş Köyü’nde (bazıları mahalle olarak tanımlasa da ben köy olarak tanımlamakta ısrar ediyorum) Mudanya Belediye’mizden imar izni alarak tamamen yasal olarak yaptırmış olduğum evimde senenin altı ayı ikamet etmekteyim.

Bursa’mızın hemen yanında ve bence körfezin en güzel ve şirin köyü olan Altıntaş, ilimizi yönetenlerin ilgisizliği ve ihmali nedeniyle tamamen bir mahrumiyet bölgesine dönmüş durumda.

Genç ve dinamik muhtarımız Tayfun Uyar ve Mudanya Belediye Başkanı’mız Hayri Türkyılmaz‘ın çabalarına rağmen hiçbir sorunumuz çözümlenemediği gibi bol bol kurumlar arası yazışmalar yapılarak zaman boşa harcanıyor.

Yıl 2021…

-Köyümüzde alt yapı ve kanalizasyon yok. Evlerin yanında açılan foseptik çukurları kısa zamanda dolup taşıyor, dolayısıyla her taraf koku içinde. Zira BUSKİ’den vidanjör istediğinizde gelmesi bir hafta on günü buluyor.

Sahile yakın birçok evin kanalizasyonu ne yazık ki denize veriliyor (Musilajın sorumlusu CeHaPe mi acaba? Yüksel Baysal).

-Alt yapı olmadığı için hemen yakınımızda Güzelyalı Burgaz, Göynüklü ve Kurşunlu’da doğal gaz olmasına rağmen Altıntaş’ta doğal gaz yok.

-Sahilimiz var ama denize girip güneşleneceğimiz, düzenlenmiş temiz bir alanımız yok. Ne bir şezlong bulabilirsiniz ne de bir duş.

-Sahilimiz pislik içinde, çünkü kontrol ve bakım yok.

-İmar çalışmaları yıllardır bitirilemediği için köyümüzün doğru dürüst iç yolları yok.

-Köyün eğri büğrü bir girişi var ama çıkışı yok.

-İmarlı yasal bir ev yapıyorsunuz ama mahkeme imar planlarını durdurduğu için oturma iznini alamıyorsunuz. Tamamen bir yılan hikayesine dönmüş durumla karşı karşıyayız. Yılların ihmalinin suçu Hayri Başkan’a yüklenemez ama acilen çözülmesi gerekiyor. Mağduriyetler çok fazla.

-Balıkçı barınağımız ve küçük de olsa bir dalgakıranımız yok.

Sonuç olarak, Bursa’mıza yalnız yirmi kilometre uzaklıkta bulunan bu cennet köşe 21.yüzyılda ihmal ve duyarsızlık sonucu adeta kaderine terkedilmiş ve bir yığın sorunla boğuşurken güzelim Marmara denizi isyanında haksız mıdır? Sizce Müsilaj bir tesadüf müdür?”



MEMLEKET PARTİSİ’DEN GELEN AÇIKLAMA!

Geçtiğimiz hafta Türk siyasetinin yeni oluşumlarından Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın açılışı vardı.

Katılım açısından zayıf, ilgi azdı.

Buna ilişkin yazdığım yazıya Memleket Partisi İl Başkanı Avukat Güner Aklan bir yanıt gönderdi.

Bilginize sunayım:

“Sayın Yüksel Baysal, öncelikle yazınızda Memleket Partisi’ni yazdığınız, böylece Bursalı hemşerilerimize bizi ulaştırdığınız için teşekkür ederiz. Önümüzdeki süreçte de bu katkılarınızı görmeyi çok arzu ederiz. Tabii ki Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi 29 günde 52 ilde örgütlendik. Bu hızlı süreçte, il yönetim kurullarının oluşması, atanması, İlçe başkanlarının ve yönetimlerinin belirlenmesi, İl, ilçe binalarının tutulması, tefrişi ve İl-ilçe seçim kurullarıyla diğer yasal süreçlerin yaşanması ve açılış programlarının yapılması ve ilçe kongreleri planlamalarının yapılması gibi aylara yayılması gereken birçok işi bir ay gibi sürede tamamladık. Partimizin yaşadığı bu süreç Türkiye’de belki de ilk defa yaşanıyor. İl Başkanlığı açılışına gelince, her siyasi organizasyonda yaşanan gecikmelerin aksine, bizim de programımız olması gerekenden daha erken gerçekleştirdi. Açılışımız 14. 30 gibi planlanırken Mudanya ve Balıkesir başkanlıklarımızın açılışı için 14.00’de gerçekleşince programda aksaklıklar olduğu doğrudur. Bu aksaklık ve eksiklikleri daha sonraki organizasyonlarda düzelteceğiz. Bunun yanında özellikle diğer siyasi partilerden katılım eksikliği konusunu da açıklık getirmek isterim. Henüz yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapmadık, başka katılımlar da olabilir ancak benim bizzat Genel Başkanımız Muharrem İnce ile buluşturduğum il başkanlarımız vardı. Bunlar DSP İl Başkanı Cahit Akıncı, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu, Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Bülent Çelik‘ti. Belki heyecan ve kalabalıktan göremediğimiz diğer siyasi parti temsilcilerimiz de vardı. Ayrıca açılışımıza Bursa’daki 10’dan fazla muhtarımız, sivil toplum temsilcilerimiz katıldı. Sizlerin vasıtasıyla tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Açılışın hafta içi ve öğle saati olması da katılımı etkilemiş olup, henüz parti üyeliklerin dahi resmi ortama taşınmadığı göz önüne alındığında, şehir turu sırasında Genel Başkanımız Muharrem İnce’ye hem Bursa’da hem Mudanya’da büyük ilgi gösterilmesi özellikle gençlerimizin müthiş ilgisi Memleket Partisi’nin önümüzdeki süreçte  başarılı olacağını ortaya koymuştur. Çalışmalarınızda başarılar dilerken, ilginiz için tekrar teşekkür ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.