Market proje içine alınamaz mı?

Tamamlanma aşamasına gelen Pazar Yeri Projesi’nde bütünlüğün sağlanması için yeni öneri geldi:
Market proje içine alınamaz mı?
*İşleticisini mağdur etmeden Market’in de proje kapsamına alınmasıyla bütünlüğün sağlanabileceğini belirten pazarcı esnafı, bu şekilde şaibelerinde ortadan kalkmış olacağını ileri sürdü.
Balık Pazarı’nın, Yeni Pazar Yeri Projesi’ne dahil edilmesinin ardından bütünlüğün bozulmaması için Fırın’ında aynı kapsama dahil edilmesi istendi.
Pazaryeri’nin üstü kapatılarak modernize edilmesinin ardından köşe başındaki yerinde kalan Fırın’ın, projenin özüyle bağdaşmadığını belirten esnaflar ve vatandaşlar yeni bir düzenlemeyle işletici de mağdur edilmeden proje içine alınması gerektiğine dikkat çekti.
Vatandaşlar, “Koç’un bize layık gördüğü pazar yeri neredeyse bitmek üzere. Baş köşe ise bütünlüğü bozuyor. Fırın ve Market işleticisi uzun yıllar boyunca burada esnaflık yapıyor. Projeyi kim nasıl hazırladıysa Balık Pazarı’na yapılan bir düzenleme gibi, buradaki esnaf da mağdur edilmeden yeni bir düzenleme yapılsın” diye konuştu.
Seyyar esnaf, “Belediye son dakika değişikliği ile Balık Pazarı’nı yenileme amacıyla yıktı. Balıkçı esnafı da projenin içine çekilerek yeni yerleri için katkı payı ödüyor. Pazara gelen vatandaşlardan herkes ekmeğini kazanıyor. Aylardır süren inşaattaki yeni yerlerimiz için katkı payı ödüyoruz. Pazaryeri içinde kalan bütün esnaf bir bakıma bu projenin ortağı. Hiç yoktan yeni bir düzenleme ile köşe başında kalan arkadaşımızda mağdur edilmeden aramıza katılsın. Proje de, Başkan Koç’un şehir meydanına astığı reklam panosundaki şeklini alsın. Esnaf olarak aylardır sokaklarda çile çekiyoruz, tek istediğimiz ise ortadaki adaletsizliğin kaldırılması” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.