“Laik Cumhuriyet öğretmenlerin günü kutlu olsun”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Aka, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür. 

Atatürk'ün eğitimin baş mimarı öğretmenlere çok büyük değer verdiğini bilmekteyiz. Başta Mustafa Kemal olmak üzere, Cumhuriyeti kuran devrimci kadrolar, eğitimi demokrasinin alt yapısı olarak kabul etmişlerdir.

Bu bağlamda Atatürk şöyle diyor, “En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder”

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkan, cumhuriyetin niteliklerini özümseyen, davranışa dönüştüren, bu davranışı öğrencilerine kazandıranlar, cumhuriyetin öğretmenleridir.

Yani, Mustafa Necati, Dr. Reşit Galip, Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç, Rüştü Uzel, Muammer Aksoy, Bahriye Uçok, Ahmet Taner Kışlalı, Rauf İnan, Fakir Baykurt, Mahmut Makal, Mehmet Başaran ve bunlar gibi adını sayamadığımız binlerce eli öpülesi öğretmenlerimiz, cumhuriyetin öğretmenleridir.

Laik eğitimi dinselleştiren, çağdaş okulları imam hatipleştiren, devlet okullarını harem, selamlık yapanlar cumhuriyetin öğretmenleri olamaz?

Çocuklarımızı siyasal olarak istismar eden, bilim yuvası üniversiteleri medreseleştirenler, yoğun şeriat eğitimi verilen El Ezher medresesine denklik veren YÖK üyeleri ve kara çarşaflı öğretmene ders verdirenler cumhuriyetin öğretmenleri olabilir mi?

Laiklik ilkesinin temelini oluşturan Öğretim Birliği yasasını fiilen uygulamayan ve laiklik karşıtı eylemlerin odağı olanlar, cumhuriyetin öğretmeni olabilir mi?

Öğretmenlerim, Ulu Önder Atatürkümüzün 'Vatan sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister' sözünü hayat felsefeniz olarak benimsemenizi bekleriz.

24 Kasımların, öğretmenlerimizin ve eğitim sistemimizin sorunlarının çözüldüğü bir gün olması dileğimizle tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, görevlerinde başarı dileriz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.