Kütüphaneler milli kültürümüzü yaşatır

Kütüphaneler milli kültürümüzü yaşatır
Karacabey Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi, her yıl Mart ayı sonunda kutlanan “45. Kütüphaneler Haftası” nedeniyle bir program düzenlendi.
Programa Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Galip Erbil, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, İl Kütüphane Müdürü Ömer Kurmuş, Sütaş İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Hakkı Taşer’in yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Halk Kütüphaneleri’nin yaşam boyu vatandaşların bilgi kaynaklarına erişimini sağladığını anlatan Kütüphane Müdürü Nurperi Ak, “Kütüphaneler, toplumun sosyalleşmesine yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici ve eğlendirici etkinliklerin yapıldığı merkezlerdir. Uygarlığın temeli olan bilgi, tarihsel süreç içerisinde değişik biçimlerde ortaya çıkmıştır.
Basılı materyallerden elektronik ortama ulaşmıştır. Kütüphaneler, bünyesinde elektronik bilgilere erişimi gerçekelştiren birimler kurarak, bilgi toplumu olma ve bilgi teknolojilerini kullanma yönünde de önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Medeniyetin kaynağı kitaptır. Hiçbir bilgi kaynağı kitabın yerini tutamaz. O nedenle Milli kültürümüzü yaşatan kütüphanelerimize sahip çıkmalıyız” dedi.
2008 yılı içerisinde Kütüphane’den en çok kitap okuyan öğrenci ve vatandaşlar için ödül töreni düzenlendi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Saadet Dursun, Ömür Zeynep Demirli, Reyhan Kırtay, İstiklal İlköğretim’den Emre Evrensekizli, Özel İrem İlköğretim Okulu’ndan Rümeysa Tatlı, İmam Hatip Lisesi’nden İlay Ateş, Karacabey Lisesi’nden Nurgül Varol ve Tuğba Düğenci ile vatandaşlar; İnci Ateş, Hafize Altunç ile Yavuz Akbel, ödüllerini Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Galip Erbil, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, İl Kütüphane Müdürü Ömer Kurmuş, Sütaş İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Hakkı Taşer ile daire amirlerinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.