Kurtuluşun 85. yılını coşkuyla kutladık

Kurtuluşun 85. yılını coşkuyla kutladık
Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü, yapılan çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
Belediye’nin düzenlediği program çerçevesinde saat 14:00’de Cumhuriyet Savcısı Mine Soylu İzmir, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Baro temsilcileri, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, daire amirleri, sivil toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşlarıyla diğer kurum ve kuruluşlar, Hükümet Konağı’nda, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu’na tebrik ziyareti gerçekleştirdiler.
Ziyaretin ardından saat 14:30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 85. yıl kutlamalarına geçildi.
Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan program Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Garnizon Komutanı Kemal Elliatlıoğlu’nun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Koç, “85 yıl önce zor şartlarda Karacabey’imizi kurtaran şehit-lerimizi rahmetle anıyoruz. Bizlere bu kutsal vatanı bırakan atalarımız ve ülkemizi emperyalist güçlerden kurtaran şanlı Türk Orduları’nın Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Atatürk’ün bıraktığı emaneti ilelebet yaşatacağız. 85. düşman işgalinden kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun” diye konuştu.
Atatürk İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, Kara-cabey’in kurtuluşu için hazırlanan “Kurtuluş senaryosu” görülmeye değerdi.
Bursa Mehter takımının gösterileri ile devam eden program geçit töreni ile sona erdi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, saat 16:00’da Belediye Başkanı Ergün Koç, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve encümen üyeleriyle birlikte Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerine şehir halkının şükranlarını ilettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.