Kuraklık pazarı da vurdu

Kuraklık pazarı da vurdu
*Küresel ısınmaydı, çöl sıcaklarıydı, kuraklıktı derken, sonunda meyve ve sebzede de kıtlık yaşayacağız. Tarımsal üretimin yarı yarıya düştüğü öne sürülen Karacabey’deki, meyve ve sebze bahçeleri de sonunda susuzluğun pençesinde kıvranırken, pazardaki fiyatlar da ikiye-üçe katlandı. Üretimin yeterli olmadığı öne sürülerek, fiyatlara kuraklık zammı yapılırken, kimi vicdansızların da bu durumu bahane yaratıp, ekstra kazançlar elde etmek için kafalarına göre etiket yazarak, dar gelirlinin cebini yakmaya başladı. Özellikle bu yıl oldukça fazla hissedilen kuraklık tehlikesi Karacabey’deki pazar yerlerini de vurdu
Küresel ısınmanın etkilerinden biri olan kuraklık kıtlık tehlikesini de beraberinde getirirken, üretimin azalmasıyla birlikte pazarda meyve-sebze fiyatları da arttı. Ancak, bazı vicdansızlar da kuraklığı bahane ederek, fiyatlara kendi kafalarına göre ekstra zam yaparken, vatandaş da tezgahlardaki bu pahalılıktan nasibini almaya başladı.
Birçok vatandaş pazarda fiyatı oldukça yüksek olan meyve ve sebzeye sadece bakmakla yetinirken, esnafta ise satış yapamamaktan şikayet ediyor. Aracılar nedeniyle ürünün tezgaha gelene kadar fiyatının 2-3 kat artmasının yanı sıra, üretimin az olmasıyla fiyatların daha da artmasından yakınan pazarcılar, meyve-sebzeyi çok az bir kârla sattıklarını buna karşın vatandaşın fiyatları pahalı bulması karşısında iş yapamamaktan yakınıyor. Vatandaşlar ise zaten ekonomik sıkıntı içinde olmanın üstüne bir de fiyatların bu kadar artmasıyla evlerine istediklerini götürememenin üzüntüsünü yaşadıklarından şikayetçi.
Bu arada pazar yerinde şeftali 2 YTL’den satılırken, armut 2 YTL, erik 1.5 YTL, üzüm 1.5 YTL, elma 2 YTL ‘den tezgahtaki yerini alırken, fasulye 3 YTL, bamya ise 6 YTL’den satılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.