Küçükaşık’la mini söyleşi

Küçükaşık’la mini söyleşi


*Köşe yazarlarımızdan Hasan Çamoğlu ile Münir Aksoy’un 22 Temmuz Genel Seçimler üzerine yönelttiği soruları yanıtlayan CHP Bursa Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Küçükaşık, Türkiye’nin önemli bir kırılma noktası yaşadığını dikkat çekerek seçmene “Sandığa mutlaka gidin ve demokrasiye sahip çıkın” mesajı verdi.

Meltem’in köşe yazarları Hasan Çamoğlu ile Münir Aksoy’un, CHP Bursa Milletvekili ve milletvekili adayı Mehmet Küçükaşık’la genel seçimler üzerine kısa bir söyleşi yaptı.
Çamoğlu ile Aksoy’un sorularını yanıtlayan Küçükaşık, seçmenin öncelikle demokrasiye sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin önemli bir kırılma sürecinden geçtiğini belirten Küçükaşık, seçmenin sandığa gitmesini ve mutlaka oy kullanmasını istedi.
Çamoğlu ile Aksoy’un Küçükaşık’la yaptığı mini söyleşiyi birlikte okuyalım:
Sayın Küçükaşık,
Karacabey’de her mevsim her ürün yetiştiği halde çiftçi kan ağlıyorsa yurdun öteki yerlerinde yangın var demektir. Sorunların çözümüne ilişkin parti politikanız nedir? Bu yangını nasıl söndüreceksiniz?
-Sayın genel başkan Deniz Baykal’ın Pusula 2007 progra-mında belirttiği gibi üreticiyi bu yangından ancak CHP kurta-racaktır.
Neler yapacağız?
Bir defa üreticiye verilen mazottan ÖTU alınmayacak. Bu da mazotun yarı yarıya indirilmesi demektir.


 Ucuz elektrik verilerek üreticinin sulamadaki maliyeti düşürülecek.
Karacabey biliyorsunuz pancar memleketidir. Üreticimizin boğazını sıkan kota uygulamasına son verilecektir. Fransa ihtiyacından fazla şeker üretecek; Türkiye üretemeyecek, yabancı tekellerin tatlandırıcısını kullanmaya mahkum edilecek. Böyle teslimiyetçi politikalara son verilecek.
Bir diğer önemli konu, DAMLAMA SULAMA kapsamındaki TEŞVİK KREDİLERİ uygulanır hale getirilmelidir.
Sayın Küçükaşık, bazıları bol keseden atıyorlar, Meclis’e kapağı attıktan sonra her şeyi unutuyorlar. Bu konuda ne diyeceksiniz?
-Hiç kuşkunuz olmasın, biz ne dediysek sözümüzü tuttuk. Dün de öyleydi bugün de öyle.
1974 Ecevit iktidarında bir üretici kaç ton buğdaya bir traktör alıyordu, şimdi kaç ton buğdaya alıyor. Çiftçi bunu iyi biliyor. Köylü kasketi ile köylü olunmuyor. Projelerimizle, programlarımızla üreticinin sorunlarına ancak biz çözüm getirebiliriz.
Bu konuda söyleyeceklerinizin çok olduğunu sanıyoruz. Şimdi bir başka konuya, eğitim sorununa değinmek istiyoruz.
-Eğitimde önceliğimiz ÖSS Sınavı’nı kaldırmak olacaktır.
Öğrencilere bugün ödenen paranın iki mislini vereceğiz.
Günümüzde işveren ara elemanı bulamıyor, ara elemanı da iş bulamıyor. Böyle bir çarpıklığa son vereceğiz. Meslek liselerini sanayiye ara eleman taşıyacak duruma getireceğiz. Meslek liselerinin oranını en az %70’lere çıkaracağız.
On yıllık zorunlu eğitime geçme zamanı geldi de geçti bile.
22 Temmuz seçimlerinden nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz?
-Öncelikle seçmen sandığa giderek oy kullanmalı ve demokrasiye sahip çıktığını göstermelidir. Bunu çok önemsiyorum. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye’yi bu bataklıktan yalnız ve ancak CHP çıkarabilir. CHP ülkeyi yangından kurtaracak tek partidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.