Küçükaşık öğretmenlere konuk oldu

Küçükaşık öğretmenlere konuk oldu
Karacabey’deki esnaf ziyaretlerini yoğunlaştıran CHP Bursa milletvekili Mehmet Küçükaşık dün akşam öğretmenlerle bir araya geldi.
Karacabey Öğretmenevi’nde öğretmenlerin konuğu olan Küçükaşık’tan, ücret dağılımındaki uçurumların giderilmesi ve grevli toplu iş sözleşmesinin yasallaştırılması istendi.
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, Küçükaşık’a, üyelerinin ve sendikayla ilgili sorunları dile getirirken, “Grevli, toplu iş sözleşmesinin yasala-şarak sendikal haklarımız verilmelidir. Mevcut iktidar dönemindeki kadrolaşmaya son verilmeli ve ücret adaletsizliği giderilmelidir” diye konuştu. Grevli, toplu iş sözleşmesinin sendikalar arasındaki anlaşmazlık nedeni ile yasalaşamadan komisyonlara gönderildiğini belirten Küçükaşık, IMF ile tüm bağların kopartılması gerektiğini söyledi. Küçükaşık , “ Ulus devletin parçalanma sürecinin başladığını, son aşama olan Sevr sürecine girilmiştir. Halkın ulusalcılar-mandacılar diye ikiye ayrıldığı bu dönemde seksen yıl öncesinin rövanşı alınmaya çalışılıyor. AKP yeşil kuşak projesinin en iyi lanse edilmiş şeklidir” dedi. Milli Eğitim kurumlarındaki islami örgütlenmeye de değinen Mehmet Küçükaşık, “ AKP’nin devlet yapılanmasında Fetullah Gülen’in etkisi çok ağır biçimde hissedilmektedir. Yargıtay saldırısından New Jersey’de oturan kişi sorumludur” dedi. Öğretmenlerle 3 saat süren görüşmelerden memnun kaldığını söyledi.







 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.