Köylüye hakaretin cezası 5 bin YTL

*Gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı “Köylülük meselesi üzerine” adlı yazısıyla büyük tepki çeken Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve baş yazarı Serdar Turgut, Karacabey Ziraat Odası Başkanı olan Nuri Karaca’ya 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum oldu.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve baş yazarı Serdar Turgut aleyhine, çiftçi ve köylüye hakaret içeren yazısı nedeniyle açtığı 50 bin YTL’lik tazminat davasını kazandı.
Bakırköy’de çiftçilik yapan, aynı zamanda Karacabey Ziraat Odası Başkanı olan Nuri Karaca, Akşam Yazarı Serdar Turgut’un 15 Şubat 2006 tarihinde kaleme aldığı ‘Köylülük meselesi üzerine’ başlıklı makalesinde Türk köylüsü ve çiftçisine hakaret ettiği gerekçesiyle Karacabey Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 50 bin YTL’lik dava açtı. 2 yıl süren yargılama neticesinde mahkeme yazar Turgut’un çiftçi Nuri Karaca’ya 5 bin YTL tazminat ödemesine hükmetti. Karacabey’deki mahkeme kararının Yargıtay tarafından onaylanmasıyla Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve baş yazarı Serdar Turgut 5 bin YTL tazminat parasını ödedi. Serdar Turgut’un yazısı nedeniyle Türkiye genelinde bir çok dava açıldı. Serdar Turgut aleyhine açılan davaları yalnızca Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca kazandı.
Tazminat parasıyla pilav dağıtılacak
Karaca, kazandığı tazminat davasının parasını pilav günü düzenleyerek harcayacağını açıkladı. Köylüye ve çiftçiye alenen hakaret edilmesini içine sindiremediğini ve bu nedenle tazminat davası açmaya karar verdiğini belirten Karaca, “Büyük bir özveri ile gece-gündüz çalışarak 72 milyon insanın gıda ihtiyacı karşılayan Türk çiftçisi ve köylüsüne kimse hakaret edemez, aşağılayamaz. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan ve toplumun en büyük güvencesi yüce Türk Adaleti, 35 milyon köylünün ayaklar altına alınan onurunu korumuştur. Her zaman güvendiğimiz Türk adaleti verdiği bu kararla köylünün ve çiftçinin mağduriyetini önlemiş, kırılan onurunu tamir etmiştir” dedi. Karaca, 5 bin YTL ile 6 Haziran Cuma günü Bakırköy’de ve 10 Haziran Salı günü Karacabey Ziraat Odası önünde kazanılan tazminat parasıyla ilçe halkına, çiftçi ve köylülere tavuklu pilav ve ayran ikram edeceğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.