Köpeğe ilaç yazmayan doktora soruşturma açıldı!

İnanılmaz ama gerçek…

İstanbul’da köpeğe ilaç yazmayan doktora soruşturma açıldı, ifadeye çağrıldı.

Hekimin ismi Faruk Çolakoğlu…

Olay geçen yıl mart ayının başında meydan geldi.

Soruşturmanın gerçekçiliğini anlatmak için hem belgeyi bilginize sunayım hem de tutanağı buraya alayım:

Yukarıda açık kimliği ve yer bilgileri yer alan Dr. Faruk ÇOLAKOĞLU 01.03.2021 tarih ve saat 10:00da Bayrampaşa Cevatpaşa ASM Sorumlu Hekim odasına davet edilerek davet edilmesine esas konu kendisine anlatılıp bu konuda açıklamalarının isteneceği ve açıklama yapmasına engel bir durumu olup olmadığı açıklama yapmak isteyip istemediği sorulduğunda; açıklama yapmasına engel bir durumu olmadığını ve özgür iradesi ile açıklama yapmak istediğini belirtmesi üzerine soruldu:

Soru 1: Göreviniz nedir?

Cevap: Cevatpaşa ASM’de Aile Hekimi olarak görev yapmaktayım.

Soru2: TC… Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne vermiş olduğu şikayet dilekçesinde “Köpeğine Dramamin yazdırmak istediğinde sizin veteriner değiliz dediğiniz ve ….’e elinizle çık dediğiniz iddiası hakkında söyleyecekleriniz nelerdir?

Cevap: Bahsi geçen konu yaşanmıştır. Şahıs tarafıma başvurup ismini ve cinsini bilmediğim köpeğine ilaç yazdırmak istediğini tarafıma beyan etti. Ben ise söz konusu canlının kimlik numarası bulunmaması, tarafıma kayıtlı hastalardan biri olmaması ve canlının kurumda olmaması sebebiyle ilacı reçete etmedim. Sıradaki canlıyı muayene etmek için Şahsa lütfen dışarı çıkar mısınız diye ricada bulundum. Olay bu şekilde cereyan etmiştir.”


BELGE www.saglikpersoneli.com.tr’den ALINMIŞTIR.**** 
14 Mart Tıp Bayramı yaklaşıyor. Yöneticilerimiz, reislerimiz, bakanlarımız yine bol bol nutuk atacak ama hekimin sorunları çözülmeyecek, sağlık çalışanlarının hakları ödenmeyecek.
 **** 
Hekimlerin hakları ödenmeyeceği kesin 

de, hiç olmazsa ülkenin cumhurbaşkanı tarafından azarlanmasalar…

Küçümsemiyorum ama hastanede yer silen, hiçbir niteliği olmayan asgari ücretli 4 bin 500 lira alacak, onca yıl dirsek çürütmüş, canımızı emanet ettiğimiz insan iki asgari ücretle geçinmeye çalışacak.

Durumlarından yakınınca da onlara kapı gösterilecek, “Giderseniz gidin” denilecek.

İKİ SATIRLIK TELGRAFIN YARATTIĞI BİLİM ADAMI!

Durun, size iki farklı tavrın sonuçlarını tarihsel bir olayla anlatayım…

Prof. Dr. Sadi Irmak’ın öyküsünü bilir misiniz?

Eski başbakanlardan Sadi Irmak, 1923 yılında, İstanbul Üniversitesi’nde eğitim görürken, okul panosunda ‘Avrupa’ya talebe gönderilecektir’ ilanını görür ve başvurusunu yapar (Düşünün henüz ülkede savaşın dumanının tüttüğü dönemde ülke geleceği için yurt dışına öğrenci gönderilir)

Mahmut Sadi Irmak 150 kişilik başvuru listesinde gidecek 11 kişi arasına girmeyi başarır.

Sirkeci garına gider ama tereddüt içindedir, “Gidiyorum ama ya bana para göndermezlerse” diye düşünür ve vazgeçmek için harekete geçer.

Tam o sırada ismi anons edilir ve görevli memur tarafından eline bir telgraf tutuşturulur.

Telgraf Mustafa Kemal Atatürk’tendir:

Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz!”

Sadi Irmak yurt dışına gider, eğitimi tamamlayarak ülkeye döner ve anılarında şunları söyler:

Çok başarılı oldum. Ülkeme alev olarak döndüm. Önce İstanbul Üniversitesi Genel ve Beşeri Fizyoloji Enstitüsü‘nü kurdum. Kürsü başkanı oldum. Daha sonra ülkemin başbakanlığını yaptımBen kim miyim? Ben sadece iki satırlık bir telgrafın yarattığı bilim adamıyım.”

BALKAN TİYATRO FESTİVALİ!

Bursa Devlet Tiyatrosu’nun organizasyonuyla düzenlenen Balkan Tiyatro Festivali artık geleneksel hale geldi.

Bu yıl 10-24 Mart tarihleri arasında dokuzuncusu gerçekleştiriliyor.

Açılış törenine katıldım.

‘Bir Nefes Dede Korkut’ adlı oyunu izledim.

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları nefis bir performans çıkardılar ve günümüzün en çok ihtiyaç duyulan mesajını verdiler:

Havanın, toprağın, denizin, ağaçların, taşların, insanın dilinden anlamak kalbi duymaktır. Sen işitirsen eğer kalbin diliyle bütün canlılar, ovalar, ağaçlar, taşlar, kuşlar konuşur.
Teşekkürler Genel Sanat Yönetmeni ve Balkan Tiyatro Festivali düşüncesinin yaşama geçmesinin mimarı Mustafa Kurt

Teşekkürler Arzu Tan Bayraktutan

Teşekkürler Bursa Devlet Tiyatrosu çalışanları…

 **** 
Bu yazının dipnotu: Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’dan tiyatro oyunlar var. Biri mutlaka size hitap eder diye düşünüyorum. Ben 17-18 Mart tarihleri arasında oynayacak Keşanlı Ali Destanı’na gideceğim. Bekleniyorsunuz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.