Koç’un ipi Danıştay’da

Koç’un ipi Danıştay’da
*Belediye Başkanı Ergün Koç ile 5 encümen üyesi ve 8 Belediye çalışanı hakkında usulsüz işlem yaparak kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusunda bulundu.
Karacabey Cumhuriyet Savcılığı iki yıl boyunca inceleme yaparak hazırlayıp yargılama istemiyle İç İşleri Bakanlığı’na gönderdikten sonra Danıştay’a giden 12 yolsuzluk dosyasında; “Usulsüz demir ve bakır satıldığı”, “Karacabeyspor adına usulsüz para toplandığı”, “Belediye Hal Kantarı’nın ihalesiz kiraya verildiği, “Belediye’ye ait Akaryakıt İstasyonu’ndan ücretsiz akaryakıt kullanıldığı”, “Su sayaçlarına bakım yapılmadığı halde bakım yapılmış gibi gösterilerek halktan para toplandığı” gibi ağır cezada yargılanmayı gerektirecek suçlamalar yer alıyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Encümen Üyeleri; Şaban Önen, M. Ali Köfteci, Dündar Efe, Sedat Karakaşlar, Osman Çatak ile Belediye’de çalışan 8 memur; Talih Düzgören, Raziye Düzgören, Aydın Toprak, Ali Osman Konuk, Mehmet Hakan Garip, Kenan Gündem, Ertan Erdinç ve Şadan Duralı’nın usulsüz işlem yaparak kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine 2 ay önce Danıştay’a giden yolsuzluk dosyalarının sonucu merakla bekleniyor.
Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığının 2 yıl boyunca inceleme yaparak hazırladığı Belediye ile ilgili Danıştaya giden 12 yolsuzluk dosyasında; “Usulsüz demir ve bakır satıldığı”, “Karacabeyspor adına usülsüz para toplandığı”, “Belediye Hal Kantarı’nın ihalesiz kiraya verildiği”, “Belediye’ye ait Akaryakıt İstasyonu’ndan ücretsiz akaryakıt kullanıldığı”, “Su sayaçlarına bakım yapılmadığı halde bakım yapılmış gibi gösterilerek halktan para toplandığı”, “Belediye’de A. Ö. Adında bir bayanın usülsüz ataması” yapıldığı gibi ağır cezada yargılanmayı gerektirecek ilginç konular yer alıyor.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile ekibinin yargılanabilmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmasından sonra tarafların itirazı üzerine Danıştay Birinci Dairesi’nde görüşülmeye başlanan 2008-1108 Esas Sayılı dosyaların Kasım Ayı içinde Karacabey’e gelmesi bekleniyor.
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla merakla beklenen yolsuzluk dosyaları, Ergün Koç’u kara kara düşündürürken, siyasetçilerin gündemini ise uzun süre meşgul edeceği ileri sürülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.