Koç’un dava süreci başladı

Koç’un dava süreci başladı
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 5 eski encümen üyesi ve 5 memur hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçlarından açılan 6 ayrı dava 05 Haziran 2009 tarihine ertelendi.
Karacabey Adliyesi’nde önceki gün başlayan davalardaki iddialar arasında; Karacabeyspor yararına otopark ücreti tahsili, Hal Kantarı’nın ihalesiz olarak Kar-Der’e kiralanması, özel bir çiftliğe bedelsiz asfalt verilmesi, Belediye’den çalınan bilgisayarların ilgili makamlara bildirilmemesi, Belediyeye ait Akaryakıt İstasyonu’ndan resmi olmayan araçlara yakıt verilmesi ile Yeniköy’de bakım yapılmadığı halde sayaç bakım bedeli alınması yer alıyor.
Suçlamaları kabul etmeyen Başkan Koç, 5 eski encümen üyesi ile 5 memur, hizmet dışında başka bir amaç düşünmediklerini söyledi.
Duruşmanın, tanık ifadelerinin alınması, Kar-Der’in kamu yararına dernek olup olmadığının araştırılması, şüphelilerin yazılı savunmalarının incelenmesi ve eksik belgelerin tamamlanması için 05 Haziran 2009 tarihine ertelenmesine karar verildi.
Beş Kuruşluk Duruşma Bugün
Belediye Başkanı Ergün Koç’un 2 yerel gazete için açtığı 5 kuruşluk manevi tazminat davası bugün saat 09.50’de görülecek.
5 kuruşluk manavi tazminat davasının ilk duruşması Karacabey Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılacak.
Belediye Başkanı Ergün Koç, seçim sürecinde kendisini yolsuzluk yapmakla suçlayan Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur’un açıklamalarını 2 yerel gazetenin araştırma yapmadan yanlış yayınladıklarını ileri sürerek yargıya başvurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.