Koç: “Yapılanlar Karacabey halkına saygısızlık!”

Karacabey’in denize açılan ender doğa kapılarından biri olan Yeniköy’deki piknik alanı işletmesinin Karacabey Belediyesi’ne verilmeyişine Belediye Başkanı Ergün Koç isyan etti.
Yeniköy’deki piknik alanı işletmesinin dört yıl içinde özelleştirilmesine karşın, bakımsızlığı nedeniyle eski popüliterisini kaybetmesi yöre insanının tepkisini çekti. Yeniköy halkının tepkisinin fayda sağlayıp sağlamadığı tartışılıyor. Başkan Koç, ilk ihalede muhammen bedelin dört katına yaklaşan bir miktarı Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne teklif ederek, en yüksek teklif verdiklerini belirtti. Koç, ilk ihalenin hiçbir dayanak olmadan iptal edilmesini hayretle karşıladığını ifade etti.
İkinci ihale yapılmadan önce, Çevre ve Orman Bakanlığı’na bir yazıyla kiralama teklifinde bulunduklarını açıklayan Ergün Koç, “Piknik yerini kiralamaya kararlı olduğumuzu belirterek, istediğiniz rakam ne ise onu yazın, burasının işletmesine kesinlikle talibiz, biz işletelim, çevrede örnek bir mesire alanı ortaya çıkaralım, dedik. Bunlar bile fayda etmedi. Siyasette insanlar ve kurumlar arasında acımasız ayırımlar yapıldığını görmek, ülkem ve devletimiz adına bana endişe veriyor” diye konuştu.
Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan Belediye’nin yazısına hiçbir cevap verilmediğine işaret eden Koç, piknik alanı için 15 Nisan 2008 tarihinde ikinci ihale açıldığını ve bu ihaleye de Karacabey Belediyesi adına katıldıklarını ifade etti. Hiçbir makul sebep gösterilmeden ikinci ihalenin de iptal edildiğini belirten Koç, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün son kararına göre, piknik alanı işletmesini Orman İdaresi’nin üstlendiğini öğrendiklerini bildirdi. Koç, yaşanan her iki ihale sürecinde Bursa’dan bir gazetecinin olumsuz yazı ve yönlendirmesine de tanık olduklarını sözlerine ekledi.
KARACABEY SEVDASIYLA YOLA ÇIKTIK.
Devletin üst düzey görevlerinde yaşadığı 30 yıl boyunca, insanlar ve kurumlar arasında böylesine keskin bir ayrımcılığa rastlamadığını vurgulayan Koç, yaptıkları birbirini tutmayan siyasetçiler bulunduğuna dikkat çekerek, “Söylediklerinin tam tersini yapanlara, insanlar arasında koyu bir çizgi çekerek, acımasızca ayrımcılık uygulayanlara sesleniyorum. İnsaf ve adaletiniz nerede? Uzun yıllar devlet görevim sırasında görmediğim ve duymadığım olayları günümüzde yaşamak zorunda bırakıldım. Ülkemi, devletimi ve milletimi düşünerek, gelinen noktaya çok üzülüyorum. Böyle bir siyaset anlayışının toplumda egemen olması, devletim adına beni endişelendiriyor. Yeniköy’deki piknik alanı işletmesi konusunda bu kadar taraflı ve acımasız davranılmasını ülkemin geleceği açısından kaygı verici buluyorum. Karşılaştığımız bazı konulardaki adaletsiz uygulamalar, çok sevdiğimiz ülkemizin çağdaş uygarlık ve hukuk devleti hedefinden ne kadar uzaklaştığının en büyük göstergesidir. Biz, Karacabey Belediyesi’nde yönetime geldiğimizden bugüne kadar insanların rengine, ırkına, partisine ve makamına bakmadık, hiçbir ayırım gözetmedik. Yüce Allah’ın huzurunda söylüyorum ki, insanlar arasında taraflı ve adaletsiz davranmak en büyük günah ve en büyük ayıptır. Bizlere yapılan bu hareketlerin hepsi çirkin birer oyun değil midir? Yapılanlar Karacabey halkına saygısızlık değilse nedir? Bunlarda insaf ve adalet nerede? Devletimizin kaygı verici şekilde yönetildiğini görmek beni çok üzüyor. Tüm engellemelere karşın, biz Karacabey’de hizmet ve yatırım şevkimizi kırmıyor, tüm azmimizle halkımıza güzel eserler sunmaya devam ediyoruz. Bizim anlayışımızda insan ayırımı yok. Biz Karacabey sevdasıyla yola çıktık. Her işimizde önce insan ve Karacabey sevgisi var. Doğa harikası Yeniköy’e her yıl özenli, güzel ve kalıcı hizmetler sunduk. Yeniköy ve Karacabey halkı şunu bilsin ki, göreve geldiğimiz ilk günkü gibi hırslı, istekli ve mücadeleciyiz. Karacabey ve Yeniköy’de yaşamanın farkını her hizmetimizle çevremizde ispatlamaya devam edeceğiz. Her yeni hedefimiz, daima daha ileri gitmektir. İnsanlarımızla birlikte bu değişimleri ve güzellikleri yaşamanın mutluluğu bize yeter” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.