Koç seçim şokunda!

Ekim ayı meclis toplantısı üç fireyle başladı. Komisyonlardaki üstünlükte AKP’ye geçti:
Koç seçim şokunda!
*Meclis toplantısına üç üyenin katılmaması komisyon seçimlerinin AK Partinin zaferiyle noktalanmasını sağladı. Koç’un prensleri M. Ali Köfteci ile Şaban Önen 6 oyda kalırken, AK Parti destekli DP’li Sedat Karakaşlar ile Dündar Efe encümen üyesi oldu.
Karacabey Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında yerel seçimlere kadar görev yapacak Encümen ve Komisyon üyeleri seçimleri sürpriz dolu sonuçlarla noktalandı.
Ekim ayı toplantısına MHP Meclis Üyesi Zafer Özer, DP Meclis Üyeleri Sedat Karakaşlar ve Dündar Efe katılmayınca komisyon seçimlerinden beklenmedik sonuç çıktı. Tam kadro katılan AK Parti meclis üyeleri, 3 üyenin mazeret belirterek gelmemesi üzerine, komisyon seçimlerine çoğunluğu eline alarak girdi.
Encümen seçimlerinde Başkan Koç’un desteklediği Şaban Önen ve Mehmet Ali Köfteci 6 oy alırken, gizli oylamada AKP’nin destek verdiği Sedat Karakaşlar ile Dündar Efe 7 oy alarak encümen üyeliğine seçildi.
AK Parti’nin Bayındırlık ve İmar, İçişleri ile Bütçe ve Plan dışındaki komisyonlarda üyesi bulunmazken, son seçimlerde AKP  dokuz komisyonu da alarak meclisteki üstünlüğü ele geçirdi.
Önceki dönemde tüm komisyonlar beş üyeden oluşurken, yeni dönemde görev yapacak Bütçe ve Plan ile Bayındırlık ve İmar Komisyonları dışında kalan diğer 7 komisyonun üç üyeden oluşmasına karar verildi. Açık oylamayla yapılan seçim sonrası komisyonlar şu şekilde oluştu:
 
Bütçe ve Plan: Osman Çatak, Önder Matlı, Özcan Aslan (AKP), Sedat Karakaşlar, Dündar Efe (DP)
Bayındırlık ve İmar : Engin Bezek, Murat Erol, Kemal Çeltik (AKP), Sedat Karakaşlar, Dündar Efe (DP)
İçişleri : Murat Erol, Kemal Çeltik (AKP), Dündar Efe (DP)
Çevre : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP), Sedat Karakaşlar (DP)
Kültür : Murat Erol, Özcan Arslan (AKP) Dündar Efe (DP)
Turizm : Özcan Arslan, Kemal Çeltik (AKP), Sedat Karakaşlar (DP)
Gençlik ve Spor : Önder Matlı, Kemal Çeltik (AKP), Dündar Efe (DP)
Hukuk : Hasan Bilir, Engin Bezek (AKP), Sedat Karakaşlar (DP)
Engelliler : Kemal Çeltik, Osman Çatak(AKP), Sedat Karakaşlar (DP)
 
Ekim ayı meclis toplantısında gündem maddelerini sırasıyla oylayan meclis üyeleri, Başkan Koç tarafından hukuka aykırı bulunan KHS Karacabey Hurda San Ltd. Şti.’ye ait Ambalaj Atıkları Toplama-Ayırma Tesisi’nin mecliste tekrar görüşülmesi oy çokluğuyla red etti. Meclis Eylül ayında aldığı kararda ısrar ederken, Koç, 10 gün içinde idari yargıya başvurarak meclis kararına itiraz hakkını kullanabilecek.
Bandırma, Karacabey, Erdek, Ocaklar ve Karşıyaka Belediyelerinin ortak çöp depolama alanı için birlik kurulması teklifi Bütçe Plan ve Bayındırlık İmar Komisyonlarında görüşülerek kabul edilmesinden sonra mecliste Başkan Koç’a tam yetki vererek kararı onayladı. AKP meclis üyesi Osman Çatak’ın Kirmikir yakınlarındaki Belediye’ye ait çöp depolama sahasının değerlendirilmesi teklifi ise Koç, tarafından uygun bulunmadı.
Eken pasajı’nın içkili bölge pasajı olarak işaretlenmesine meclis üyeleri 4 evet, 5 çekimser ve 4 red oyu verdi. Böylece Eken Pasajı’nın içkili bölge olması oy çokluğuyla kabul edilmedi. Bazı AKP’li meclis üyelerinin çekimser kalmasıysa dikkat çekiciydi. Ayrıca İç İşleri Komisyonu’nun içkili bölgelerin yeniden tespit edilmesi hakkındaki öneride oy birliğiyle kabul edildi.
Canbalı Mahallesi, S.S. Taşıyıcılar Kooperatifine ait plan değişikliği, Runguçpaşa Mahallesi Muhtarlığının görev alanında kaldığı halde Emirsultan Mahallesi Muhtarlığından hizmet alan 204. numaralı sokağa cepheli 43 pafta, 274 ada 438-439-440-441-442-443-444-445-446-447-448-449 ve 142 numaralı parsellerdeki taşınmazların Emirsultan Mahallesi sınırları içine alınması, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 3. derece arkeolojik sit alanı ilan ettiği Hamidiye Mahallesi 32 pafta, 152 ada 43-44-45-46-49 nolu parsellerde inşaat izni, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 1. derece doğal sit alanı ilan ettiği Saadet Mahallesi’ndeki 42 pafta, 525-526-527-528-529-532-533-534 ada, 1 nolu parsellerde Belediye’nin sosyal amaçlı hizmetler yapmasına olanak sağlayacak plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.
Canbalı Köprüsü mevkii 72 pafta 325 ada 33 nolu parsel depolama alanı olarak belirlenerek, kat yüksekliği 1, bina yüksekliği de H=5.50 metre olması, Canbalı Mahallesi 75 pafta, 351 ada, 75 nolu parseldeki 3000 metrekare alanın 6000 metrekareye çıkarılması, Sırabademler Mahallesi Paşaçayır Mevkiindeki Nestle arkasındaki parsellerde plan değişikliğinde eksik evrak olması nedeniyle konunun değerlendirmeye alınmaması oy birliğiyle kabul edildi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün Bayramdere Köyü Pinçeşme Mevkii, 8 pafta, 381 numaralı parselin Belediye imar planı içine alınması teklifi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.