Koç, kayıp bilgisayarlar ve azmettirmekten yargı önünde

Koç, kayıp bilgisayarlar ve azmettirmekten yargı önünde
Karacabey Belediyesi’nden 2006 yılında çalınan kayıp bilgisayarların ikinci duruşması 11 Mart 2009 tarihine ertelendi.
Belediye’de iki ayrı tarihte yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili açılan kamu davasının ilk duruşmasında 22 personel ifadeye çağrıldı..
Belediye’deki bilgisayar hırsızlığının basına sızması üzerine 21 Eylül 2007 tarihinde basın toplantısı yapan Koç, “2006 yılı Ramazan Bayramı’nda bir adet bilgisayar çalındığı doğrudur. Tahkikat adli makamlarca sürdürülmektedir” diye konuşmuştu.
Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, Belediye’deki bilgisayar hırsızlığı ile başlattığı incelemeyi tamamlayarak davayı açtı. Karacabey Sulh Ceza Mahkemesi’nde 2008/254 dosya numarasıyla açılan davanın ilk duruşması 13 Kasım sabahı saat 10:00’da yapıldı. Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamedeki tanıklar mahkeme salonunda hazır bulunurken, AK Parti’li Belediye Başkanı Ergün Koç duruşmaya katılmadı. Bu nedenle duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Belediye’deki bilgisayar hırsızlığı ile ilgili açılan kamu davasının ikinci duruşması 11 Mart 2009 tarihinde yapılacak.
Koç’a ağır suçlama
Öte yandan Ergün Koç, “iş yerinde yaralamaya ve ölümle tehdit etmeye azmettirmekten” sanık olarak bu gün yargıç karşısına çıkacak.
Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapan Sezgin Tanış’ın şikâyeti üzerine, Başkan Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdür Vekili Talih Düzgören hakkında, Belediye çalışanlarından V.D. ile F.U.’yu, Sezgin Tanış’ı iş yerinde yaralamaya ve ölümle tehdit etmeye azmettirmekten Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasının ilk duruşması bu gün yapılacak.
Koç ile Düzgören hakkında, Türk Ceza Kanununun 38/1, 116/1, 106/1, 86/2, 151/1, ve 53. maddeleri uyarınca 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis isteniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.