Kireççilere karşı eylem hazırlığı

Bir tek AKP imza atmadı. Karacabey’in yüzde 99’u “Kireç Fabrikası”nı istemiyor!
Kireççilere karşı eylem hazırlığı
Karacabey Kıranlar Köyü’nde kurmaya çalıştıkları “Kireç Ocağı, Kireç Fabrikası, Kırma ve Eleme Tesisleri’ne Hayır Kampanyası” başlatan 53 sivil toplum örgütü “Beyaz zehir istemiyoruz” dedi.
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’a ait AB Gıda’nın Karadağ’da kurmaya çalıştığı kireç fabrikası çevresindeki 20 köy muhtarı ile birlikte Karacabey’deki 54 sivil toplum kuruluşundan 53’ü tarafından çevreye verdiği zararların anlatıldığı dilekçe Kaymakam Dursun Balaban’a sunuldu.
Kaymakam’lığa sunulan bu dilekçeye imza atmayan AK Parti İlçe Örgütü ise suskun kaldı.
“Kireç Ocağı, Kireç Fabrikası, Kırma ve Eleme Tesisleri’ne Hayır Kampanyası”na 90 bin nüfuslu Karacabey’in yüzde 99’unu temsil eden 53 Sivil Toplum Örgütü tarafından imzalanan dilekçeyi dün Kaymakamlığa ileten Balaban’a veren, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Başkanı Adnan Önürmen ile TEMA Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, Karacabey Sanayi ve Ticaret Odası adına Fethi Toprak, Ziraat Odası’ndan Ahmet Kırmızı, Şahinköy Muhtarı Mustafa Çiçek ve Kıranlar Köyü Muhtarı Osman Erdoğmuş, “Kireç Fabrikası” ile ilgili başlatılan mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi.
Kaymakam Balaban, Karacabeylilerin rahat olması gerektiğini belirterek, “Ovamızın yok olmasına müsaade etmeyiz. Çimento Fabrikasıyla ilgili imzalı dilekçeyi nasıl gerekli makamlara ilettiysek, bu dilekçeyi de ileteceğim. Herkes yüreğini serin tutsun, Karacabey sahipsiz değildir” diyen Balaban, Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Karacabey’in nüfusunun tamamını oluşturan 90 bin kişi adına bütünleşen 53 Sivil Toplum Kuruluşu imzaladıkları dilekçede, “Karacabey Ovası’nın yok olmaması ve geleceğimizin karartılmaması için Kıranlar Köyü sınırları içinde, Karadağ eteklerindeki girişimleri devam eden “Çimento Fabrikası” ile birlikte, Bursa Valiliği İl Çevre Orman Müdürlüğü’nün B.18.4.İÇO.4.03-ÇED-238-02-/5725-7659 sayılı yazısı ve Çevre Bakanlığı’nca “ÇED Raporu” aranmaksızın kurulmasına izin verilmeye çalışılan “Kireç Ocağı, Kireç Fabrikası, Kırma ve Eleme Tesisleri”ni hiçbir koşulda yöremizde görmek istemiyoruz. “Tarım ve hayvancılığın başkenti” Karacabey’de yılda üç ürün alınan birinci sınıf tarım toprakları üzerindeki, her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği, zeytinlik bölgesinde “Kireç Ocağı, Kireç Fabrikası, Kırma ve Eleme Tesisleri’ne Hayır Kampanyası”na yürekten katılıyoruz” denildi.
Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bu konuda öncelikle halkı bilgilendirme toplantıları yapacaklarını ve bu konunu hazırlığı içinde olduklarını dile getirerek kireççilerin, çimentocuların Karacabey’den uzak durmalarını istedi.
Karacabey’in tarımsal potansiyeline zarar verecek olanlara her zaman karşı olacaklarını ve bütünlük içinde hareket edeceklerini duyurdu.
Sivil toplum örgütleri, halka karşın Karacabey’e isteyenin istediğini yapamayacağını dile getirerek eylem hazırlığı içinde olduklarının mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.