Kim olduğunu unutma oğlum

Kim olduğunu unutma oğlum
Hayatında yangın olmalı. İçinden yalın çıkmalı. Hayat denilen girdapların içinde olmalısın. Taşın altına elini sokmalı, acılara karşı durmayı öğrenmelisin! Fakirlikten utanmayacaksın, sözünü sakınmayacaksın.
İçinden gelen ne varsa onu yaşamaya çalışacaksın. Hayır demeyi bileceksin. Karakterini bozmaya kalkanları terk edip gideceksin. Yüreğin hep dolu olacak. Hayallerinin sayısını bile bilemeyecek. Çevren ne derse desin onlardan asla vazgeçmeyeceksin.
Gerçeklerden de korkmayacak ve kopmayacaksın. Becerilerinle alabileceğin hiçbir şeyin peşini bırakmayacaksın. Tembelliğin ölümden beter olduğunu bileceksin. Ancak ne yapıp edip sevdiğin zevk aldığın bir işi yapacaksın. Yaşına başına bakmadan, yapabileceğine önce inanacaksın.
Toplumun tu kaka dediği ne varsa sorgulayacaksın.
Kendine özel, ahlak kuralların olacak.
Sevecek sevilecek, terk edilmelerden korkmamak için güçlü bir güven yaratacaksın içinde. Konuşurken insanların gözlerinin içine bakacaksın.
Kimseyi küçümsemeyecek, kimselere de kendini küçümsetmeyeceksin. Yaşamın sahibi olacaksın. Hayatını başkalarına kiralamayacaksın. O Hayatın senin olduğunu bilecek, kimseye zarar vermeden ne istiyorsan onu yapmaya çalışacaksın. Paranla, zenginliğinle değil, yaptıklarınla ve insancıllığınla anılacaksın.
İstenmediğin yerde olmayacaksın. Duygularına kulak verecek, içgüdülerini öldürmeyeceksin.
Hatalarınla, geçmişinle, sevaplarınla, günahlarınla, hayallerinle kavga edip boğuşmayacaksın.
Ve her şeyden önce bu hayatın sana ve tüm insanlara bir kere bahşedildiğini unutmayacaksın.
En önemlisi nereden geldiğini unutmayacaksın.
Atalarından aldığın terbiyeyi ve gözlerinden fışkıran ateşi hiçbir zaman söndürmeyeceksin Oğlum!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.