Katı atıklar mavi torbaya

Karacabey Belediyesi’nin yürüttüğü Ambalaj Atıklarını Kaynakta Ayrı Toplama Projesi’ne ilişkin dün düzenlenen tanıtım toplantısına az sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı Çevre Sağlık Uzmanları, bazı mahalle muhtarları ile sivil toplum ve sanayi kuruluşları temsil-cilerinin katılımı ile başlayan konferans, Karacabey Belediyesi ve Ş.Çekmişoğlu Ltd. Şti. yetkililerinin hazırladığı slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. Karacabey Belediyesi Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal konuşmasında Belediye’nin ilçe coğrafyasında yer alan tüm doğal değerleri korumak ve yaşatmak adına çağdaş gelişmeleri izlediğini ve her yeniliği uyguladığını bildirdi. Akınsal, Ambalaj Atıklarını Kaynakta Ayrı Toplama, Atık Pil Toplama, Bitkisel Atık Yağları Toplama ve Tıbbi Atıkları Toplama Projeleri’ne ek olarak önümüzdeki haftadan itibaren Fuel-Oil Depolarının Temizlenmesi Projesi’ne geçileceğini söyledi. Belediye’nin bu etkinliği ücretsiz gerçekleştireceğini kaydeden Akınsal, çöp depolama konusunda yasal açıdan çevre belediyeleriyle ortak hareket edilerek, bir atık birliği kurulduğunu, Karacabey’de su, toprak ve hava kirliliğini önleyecek her projenin de hızla hayata geçirileceğini ifade etti.
Akınsal, kullanılan ambalaj atıklarının çöp olmadığını ve yeniden ekonomiye kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Akınsal, konut, işyeri ve bürolara bırakılan mavi poşetlerde metal, cam, plastik ve kağıt atıkların toplanması çağrısında bulundu.
Ş.Çekmişoğlu Ltd. Şti. adına söz alan Çevre Mühendisi Nilcan Parlak, Karacabey’de 1500 m2 kapalı alan üzerine kurulan tesiste toplam 60 personel ile hizmet verdiklerini açıkladı. Ambalaj Atıklarını Kaynakta Ayrı Toplama Projesi’nin Karacabey’de 23 ilköğretim okulu, 910 konut, 100 iş yeri, 5 fabrikada sürdürüldüğünü belirten Parlak, ilk aşamada Tabaklar, Garipçe, Abdullahpaşa ve Sırabademler mahallelerindeki ev, işyeri ve çeşitli kuruluşlardan mavi torbalar içerisinde ambalaj atıklarının toplanacağını bildirdi. Tabaklar, Garipçe, Abdullahpaşa’da Pazartesi, Sırabademlerde ise Çarşamba günleri atıkların alınacağını kaydeden Çevre Mühendisi Parlak, son bir yıl içerisinde çeşitli toplama noktalarına 10 adet konteyner, 700 adet kutu ve 21 bin adet mavi poşet bırakıldığını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.