Kargalar öterse, bülbüller susar!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Osman Çatak’ı sert bir dille yanıtladı.
Çatak’ın mensubu bulunduğu parti çıkarlarını Karacabey’in çıkarlarına tercih ettiğinin iyice anlaşıldığını ifade eden Ergün Koç, “Belediye Meclisi’nde Karacabey’e katkıda bulanacak projeleri parti menfaatleri yüzünden geri çevirenleri halk affetmeyecektir. Şimdiki çırpınışları bu ezikliktendir. Bunlar Karacabeylilerin huzuruna çıkamayacakları kaygısından ileri gelmektedir. Çırpındıkça batıyorlar. Meclis toplantıları kamerayla kayıt altındadır. Bugüne kadar Karacabey için bir proje bile teklif etmeyenlerle kaybedecek zamanımız yok. Ağzı olan konuşacaksa ve siyaseti de bu kadar dibe vuracak üslupla yapacaklarsa, Mevlana’nın dediği gibi; ‘Kargalar ötmeye başlayınca bülbüller susar!’” diye konuştu.

Partisinin çıkarlarını düşünenler
Pazaryeri konusunda Çatak’ın konuyu değiştirdiğini iki katlı pazaryeri projesine hayır dediklerini gizleme çabası içine girdiğini kaydeden Belediye Başkanı Ergün Koç, Çatak’ın iddialarını şöyle yanıtladı: “Şu anda, yerel seçimler yaklaştıkça partilerini savunma telaşına kapıldılar. Bu çırpınışlar bana göre Karacabey adına bir proje üretmediklerinin aynasıdır. Benim yüreğim ilçeme hizmet için çarpıyor. Bazıların ki gibi parti çıkarlarını savunmak için değil. Kamuoyu önünde konuşmasını beceremeyen ve siyaseti de piyangodan çıkmış gibi öğrenenlerle kaybedecek zamanım yok. Ancak, yinede açık kapı bırakıyorum. Dünden bugüne Belediye Mevzuatını öğrenmek isteyenler varsa buyursun stajını yanımızda yapsın. Öğrenmenin yaşı yoktur. Uygar bir insan yaşam boyu eğitime inanmalıdır. Ne acıdır ki Sayın Çatak’ın ifadelerinde sanki Orman İşletmesinin savunuculuğu var. Kendisini biraz daha yetiştirip Karacabey’i ve ilçe halkını savunmayı ne zaman öğrenecek. Sayın Çatak, iktidar koltuğundaki bir partinin üyesi olarak kendisini yetkili kabul ediyorsa, hangi kamu kuruluşunda Karacabey Belediyesi’ne destek verecek girişimlerde bulunmuş acaba? Yanıt verebilir mi? Biz durmadan, dinlenmeden çalışıyor Karacabey sevdasıyla yeni ufuklara yol alıyoruz” dedi.

Bir lafa, birde söyleyene bakılır
Karacabey’de gün geçtikçe her şeyin modern şehirleşme adına hızla geliştiğini söyleyen Ergün Koç, “Bazılarının yerel seçimler öncesinde Don Kişot gibi ortaya çıkışını ve hayal peşinde laf üretmelerini hep birlikte izliyoruz. Biz ise sadece Karacabey’i düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Koç, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın göstergesidir” diyerek Mevlana ve Yunus Emre’nin şu öğütleri ile sözlerini tamamladı:
“Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için, dostum evi gönüllerdedir. Gönüller yapmaya geldim. “(Yunus Emre)
    “Testide ne varsa dışına o sızar, ümitsizler köyüne gitme, ümitler var. Karanlığa doğru yürüme, bak güneş var. Düşünmeden söyleyen, nişan almadan atan avcıya benzer. Şaşılacak şey, sen köpüğü görüyorsun da, denizi görmüyorsun. Kör cehalet çirkefleştirir insanları, benim her lafa verecek bir cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım, laf mı diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye. Kargalar ötmeye başlayınca bülbüller susar. “ (Mevlana)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.