Karacabeyliler Derneği uluslararası festivalde!

Bursa Karacabeyliler Derneği, Makedonya’nın Ohrid şehrinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan “Tenth Internacionalen Folkloren Festival” adlı etkinliğe katılacak. Karacabeyliler, 10’u Avrupa ülkesi olmak kaydıyla 20 ülkenin folklor guruplarının farklı branşlarda boy göstereceği uluslararası festivale, Makedonya Kültür Bakanlığı tarafından resmi davet aldı.
5-10 Eylül 2017 tarihleri arası yapılacak olan festivalde; Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Avusturya, Macaristan, Rusya, Japonya, Kuzey Kore, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Yunanistan, Danimarka, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Azerbaycan ve Türkiye yer alacak.
Türkiye adına uluslararası festivalde sahne alacak olan Karacabeyliler Derneği; Genç Kılıç Kalkan ekibi, Master Erkek Zeybek Oyunları ekibi ve Orta Yaş Bayan Master Ege Yöresi Oyunları ekibiyle katılacak.
Bu festivalin uluslararası olmasının dışında en büyük özelliği ise, tüm ülke gurupları arasında farklı kategorilerde folklor yarışmalarının yapılacak olması. Karacabeyliler Derneği Bayan Master Grubu, listesinde yer alan Almanya, Bosna Hersek, Rusya, Kuzey Kore, Arnavutluk ve Sırbistan ekipleriyle boy ölçüşecek.
Karacabeyliler Derneği Genç Kılıç Kalkan ekibinin grubunda ise İngiltere, Fransa, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Kosova ve Hollanda bulunuyor.
Karacabeyliler Derneği Master Erkek Zeybek oyunları ekibi ise Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan, Danimarka, Azerbaycan, Sırbistan ve Rusya ekipleri ile yarışacak.
8 ve 9 Eylül akşamları iki bölümden oluşacak olan gösteriler Makedonya’nın Ohrid şehrinde yapılacak. Ohrid’te şimdiden tüm cadde ve sokaklar bilboard ve tabelalarla süslenirken, 20 ülkenin folklor ekiplerinin resimleri de yer aldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ve aynı zamanda Kültür Sanat Komisyonu Başkanları Mustafa Koç ile Hasan Kahraman, şu bilgilere yer verdi: “Karacabeyli ve Bursalı olgusu dışında bizlerin Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edecek olmamız, en büyük onur kaynağımızdır. Bu festivalin ülkemiz adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Derneğimizde eğitim alan 11 farklı halk oyunları ekiplerimiz ile 300 kişiden oluşan halk oyunları oyuncularımızla yolumuza devam ediyoruz. Almış olduğumuz bu uluslararası festival daveti sadece Karacabeyliler Derneği’nin değil, Bursa’mızın da bir başarısıdır.”
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise, “Gerçekten 20 ülkenin arasına girerek bu uluslararası festivalde boy gösterebilmek ve derece almak için mücadele verebilmek yaptığımız onca uğraşların artık tamamıyla meyvesini verdiğinin bir göstergesidir. Bu festivale katılacak olan 20 ülkeden 10’unun Avrupa ülkesi olması, bizler için daha da önemlidir. Ancak maalesef ülkemizi Avrupa ülkeleri arasında adeta bir terör ülkesiymiş gibi lanse edilmeye çalışıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’mizin, gerek iç huzur, gerekse büyüyen sanayisi ve dünya teknolojisi ile bir adım önde gidiyor olmasından dolayı Avrupa ülkelerinin duyduğu rahatsızlığı da çok iyi biliyoruz.
5 ve 10 Eylül 2017 tarihlerinde Makedonya’nın Ohrid şehrinde yapılacak olan bu uluslararası festival, işte bu yanlış algılardan dolayı bizler için çok önemli. 3 gurupta yarışacağımız festivale çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Muhakkak ülkemiz, Bursa’mız ve Karacabey’imiz adına ve derneğimiz ilk üç arasına girecektir. Kendi imkanlarımızla, hiçbir kurum ve kuruluştan yardım talep etmeden festival için Kurban Bayramı’nın 4. günü akşamı yola çıkacağız ve 10 Eylül akşamı yurdumuza geri dönmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.