Karacabey’li teğmene şok tutuklama!

“Silahlı terör örgütüne üye olmak”tan suçlandı:
*Türkiye gündemine bomba gibi düşen 2 amirale suikast planlamaktan cezaevine gönderilen 5 teğmenden biri Karacabey’li çıktı.
Terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan 5 teğmenden biri olan Faruk Akın’ın İsmetpaşa Köyü’nden olduğu bildirildi. Henüz 23 yaşında olan ve görevine yeni başladığı belirtilen Faruk Akın’ın Deniz Harp Okulu’ndan dördüncülükle mezun olduğu ortaya çıktı. Faruk Akın, dördüncülük ödülünü ve diplomasını 235. dönem mezuniyet töreninin yapıldığı 30 Ağustos 2008 tarihinde aldı.
            Faruk Akın’ın da aralarında bulunduğu 2 amirale yönelik suikast planı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 3 teğmenin 2 albay ve bir Ergenekon sanığı ile ilişki içinde olduğu iddia edildi. Teğmenlere, savcılık ifadelerinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit’i hedef alındığı iddia edilen suikast planı emirlerinin kimlerden alındığı soruldu. Teğmenlerin, Albay Orhan Yücel ve Albay Tayfun Duman ve Ergenekon sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş ile ilişki içinde olduğu belirtildi.
            Gelen bir ihbar mektubu üzerine teğmenler Faruk Akın’ın evinde yapılan aramada ilginç olayların da yaşandığı belirtiliyor. Narkotik polisinin mahkeme kararı ile arama yapmak için eve girdiği sırada Teğmen Faruk Akın’ın bir CD’yi imha etmeye çalıştığı öne sürüldü. Paramparça olan CD’nin kurtarılmaya çalışıldığı bildirildi. Faruk Akın’ın imha etmeye çalıştığı CD’lerde şantaj görüntülerinin bulunabileceği değerlendiriliyor. Teğmenlerin kadınlarla uyuşturucu âlemi yaptığına dikkat çeken kaynaklar, ihbar mektubuna göre bu görüntülerin şantaj amaçlı kullanıldığının altını çiziyor.
            Silahlı örgüt üyesi iddiasıyla tutuklanan teğmenlerin, hangi örgüte üye olduklarının bilinmediği ortaya çıktı. Faruk Akın’ın da aralarında bulunduğu Muvazzaf Teğmenlerin, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklandıkları kaydedildi. Teğmenlere ne savcılıkta ne de sorgu hakimliğinde üye oldukları örgütün adı dahi söylenmedi. En önemlisiyse; savcıların tutuklama talebinde de örgüt adının yazmaması dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.