Karacabey’in sahilleri ‘iyi kalitede’

Karacabey’in sahillerinden olan Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu’nun alınan numuneler sonucu ‘İyi kalitede deniz suyuna sahip’ olduğu belirlendi.
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken, Bursa sahillerinde Eylül ayında yapılan tahlillerin sonuçları açıklandı. Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Karacabey’de 3, Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve İznik Gülü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajdan alınan su numuneleri tahlil edildi.
100 mililitrede bulunan bakteri sayısının “kılavuz değerler” olarak dikkate alındığı ölçümlerde “toplam koliform”, “fekal koliform” ve “fekal streptokok” parametrelerinin 14 plajda değerlerin altında, 9 plajda ise kılavuz değerle zorunlu değer aralığında, 1 plajda ise zorunlu değerlerin üzerinde olduğu tespit edildi.
Bursa’nın “iyi, orta ve kötü kalite” deniz suyuna sahip sahil ve plajları şöyle:
Karacabey: Malkara Halk Plajı, Yeniköy Halk Plajı, Kurşunlu ‘iyi kalite su’.
Gemlik: B.B.B. Küçükkumla Halk Plajı, B.B.B. Kumsaz Halk Plajı, Büyükkumla ‘iyi kalite su’, Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, Hasanağa Gençlik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, B.B.B Kurşunlu Hanımlar Plajı ‘orta kalite su’.
Mudanya: B.B.B. Eşkel Halk Plajı, Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajında ‘iyi kalite su’. B.B.B. Eğerce, B.B.B. Mesudiye Halk Plajlarında ‘orta kalite su’, Zeytinbağı Halk Plajı ‘kötü kalite su’.
İznik Gölü: Darka Tatil Köyü ve Orhangazi Halk Plajı ‘iyi kalite su’, Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Halk Plajı ‘orta kalite su’.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.