“Karacabey’e değer katmak için adayım”

1 Ekim 2017 Pazar günü yapılacak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde Karacabeyli işadamı Muammer Üstündağ başkanlığa talip olduğunu duyurdu.
Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü’ye adaylığını dün resmen açıkladığını belirten Üstündağ, “Karacabey’e değer katmak için adayım” dedi.
KTSO tarafından Karacabey’e sahip çıkılmadığını öne süren Üstündağ mevcut yönetimi eleştirerek, “Projeyi söylemek değil, hayata geçirmek önemlidir. Çözümden çok sorun üretiliyor. Bu yüzden değişikliği taban istiyor. Göreve geldiğimiz takdirde gerçekleştireceğimiz birçok proje var. Esnafa sahip çıkarak, ilçenin sorunlarının çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız. Karacabey’i ilgilendiren her türlü olumlu ve olumsuz bütün konulara karşı daha duyarlı bir yaklaşım içinde olacağız. KTSO’nun Karacabey’de daha etkin hizmet vermesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Adaylığı ile ilgili dün basın açıklaması yapan Üstündağ şu ifadelere yer verdi; “1 Ekim 2017 tarihinde yapılacak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine tecrübeli ve genç kadromla talip olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Öncelikle neden aday olduğumu, neden böyle bir karar aldığımı sizlere birkaç cümleyle açıklamak istiyorum. Karacabey’imiz büyüyen ve gelişen bir ilçe olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu doğrultuda oturan yönetici anlayışının artık rafa kaldırılması, koşan ve hizmet üreten bir anlayışın hakim olması gerekmektedir. Bu nedenle kırk yıldır aynı yüzlerin, aynı anlayışların artık bu koltukları genç, dinamik ve hizmet aşkıyla yanan gençlere teslim etme zamanı gelmiş ve geçmektedir. Ben bugün bu yeni anlayışın en büyük savunucusu olarak kamuoyunun huzurundayım. Bu seçimde enerjisi yüksek gençlerimize fırsat verilmesini, vizyona ve misyona uygun, genç dinamikleri Karacabey’imize kazandırmayı arzuluyorum. Karacabey’in tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, sanayileşmeye kadar tüm alanlarda gelişmişliğini Güney Marmara’nın en çok üreten ve en çok gelişen ilçesi yapmaya var gücümüzle çalışmaya hazırız. Geçtiğimiz günlerde neden aday olduğumu sosyal medya hesabımda sayın üyelerimize ve saygı değer Karacabeylilere duyurmaya çalıştım. Bugün de neden aday olduğumu burada tekrarlıyorum;
1- 4 yıl boyunca bir noter gibi alınan kararları oylamaktan başka bir şey yapılmadığı için, 2- Alınan kararları hayata geçirilmediği ve havanda su dövüldüğü için, 3- Oda’mızın ne işe yaradığını ben ve üyelerimiz sorguladığı için, 4- 1200 üyeli odamızın tabana inmediği, tabanın sorunlarına çare olmadığı için, 5- Üyelerimizin sağmal inek gibi görülüp, böyle prestijli bir sivil toplum örgütünün açılışlarda ve gezilerde fotoğraf çektirip yayınlamak anlayışının topluma hizmet etmediği için, 6- Üyelerimizin paralarıyla bastırılan derginin sayfalarında boy boy resimlerini yayınlayıp kendi reklamlarını yapmalarına karşı olduğum için, 7- 1200 üyenin 1000 tanesi yani tabandan olan üyelerin kibrinizden Oda’nın kapısını çalamadığı için, 8- Ceylan derisi koltuklarda oturup proje üretmeden insanlara tepeden baktığınız ve o koltuklara yapışıp kaldığınız için, 9- 4 yıl boyunca ben ve benim gibi tırmalayarak gelen insanları küçük gördüğünüz metal yorgunluğunun sizi kör ettiği ve gençlere yol açılmadığı için, 10- Üyelerimizden aidat alarak bugüne kadar sosyal proje de üretmediğiniz, hatta engelli vatandaşlarımıza odanın bankadaki şişkin hesabıyla akülü araba bile almayıp bankadaki paranın topluma hizmet etmek olmadığını anladığım için adayım.
İlçemizin en prestijli ve en çok üyeye sahip sivil toplum örgütü olan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Sütaş ve Matlı ailelerinin kişisel çabalarıyla yeni tesisine kavuşmuş, kurumsal kimlik ve saygınlık kazanmıştır. Bu sürede birçok sosyal projelere imza atan Sütaş ve Matlı yönetimini takdirle anıyoruz, emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yönetimin Naci Güncü ve ekibine devrinden sonra aynı kurumsal kimlik ve saygınlık korunmuş, fakat bu durum öyle bir hal almıştır ki Oda’daki temsil toplumun her kesimine yansıtılmadığı için orta halli üyelerimiz odanın kapısını çalamaz hale gelmiştir. Sosyal medyada on madde ile sıraladığım nedenler 4 yıl boyunca yaşadığım gerçek tecrübelerdir. Evet maalesef hiçbir proje üretmeyen, meclis toplantılarında alınan kararları onaylatmaktan başka bir işi olmayıp, alınan kararları hayata geçirmeyen bir yönetim, uzun yıllardır aynı görevde olmaları nedeniyle hantallaşmış bir yapı haline gelmiştir. Oysa genç nesil yetişmiş toplumun her kesiminde yeni iş alanları ve yeni iş adamları yetişmesine rağmen toplumun orta kesimi görmezden gelinerek yeni kadrolar oluşturulması ve temsil adaletine izin verilmemesi nedeniyle tabanın sesi daha gür bir şekilde yükselmesine rağmen duymazdan gelinmiştir.
Odamızın parasıyla bastırılan aylık dergimizin sayfalarının hiç birinde esnafımızın yer almaması, yalnızca Naci Güncü ve ekibinin boy boy resimlerinin kendi reklamını yapmaktan ileriye gitmemesi en çok dikkatimi çeken olaylardan yalnızca birisidir. Kaldı ki küçük esnafımızın sıkıntılarının dile getirilmesine rağmen 4 yıl boyunca sahip çıkılmamıştır. Daha büyük ölçekteki sanayiciye tüm imkanlar sağlanmıştır. Koltuklara, makamlara yapışıp kalmak topluma hizmet etme anlayışının iktidar olma rahatlığı ile hantallaştırdığı gibi, saygın odamızın bankadaki yüksek miktardaki paranın toplumun hiçbir kesimine yarar sağlamadığı gerçeğini ortaya koyuyor.
Bu ‘ben merkezci’ anlayış ortak liste ile seçime gitme çabalarımızı sonuçsuz bıraktığı için yeni bir kadro, genç nesil ve toplumun her kesimine hitap eden KTSO Başkanlığı’na talibim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.