Karacabey’deki tarımsal faaliyetler Bakan Vahit Kirişçi ile görüşüldü

Başkan Özkan, Karacabey’le ilgili radikal projeleri Bakan Kirişçi’ye aktardı

• Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ilk Enteral Beslenme Fabrikasının açılışı için Karacabey’e geldi. Açılışın ardından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile makamında bir araya gelen Kirişçi, ilçeye ve bölgeye dair önemli konuları görüşme imkânı buldu.

Karacabey’de, Türkiye’nin ilk Enteral Beslenme Fabrikasının açılışı, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de katılımıyla gerçekleşmişti.

Açılışın ardından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Kirişçi, ilçeye ve bölgeye dair çeşitli konuları ele alma imkânı buldu.

Tohumculuk sektöründe Karacabey’in önemi vurgulandı

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Başkan Özkan, “Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi’yi ilçemizde ağırlamak büyük mutluluk duyduk. ‘Tarım ve hayvancılığın başkenti’ olarak adlandırdığımız Karacabey’imizde önemli bir buluşmaydı. Tarımsal alanda önerilerimizi, tespitlerimizi ve taleplerimizi içeren 4 dosyayı bizzat kendisine sunduk. Belediyemizde detaylı bir şekilde çeşitli konuları görüşme imkânımız oldu. Bu hem ilçemiz hem bakanlığımız adına önemli bir görüşmeydi. 3 farklı tohum fabrikasının ilçemizde yaptığı yatırımlardan, tohumculuk sektöründe Karacabey’in öneminden bahsettik. Kendisi de zaten ilçemizdeki gelişmelerden haberdardı” dedi.

Sözleşmeli tarım çok önemli
Özkan, özellikle sözleşmeli tarımla alakalı önemli bir konuyu istişare etme imkânı bulduklarını da sözlerine eklerken, “Sayın bakanımız, özellikle tarıma yapılan teşvikler ve desteklemeler ile çok daha modern, uygulanabilir ve verimliliğe katkı sağlayacak şekilde düzenlemeler yapılacağını ifade etti. Sözleşmeli tarımla ilgili bilimsel çalışmalar yaptıklarından söz etti. Sözleşmeli tarım modeli, domates başta olmak üzere özellikle diğer tohumluk bitkilerde bölgemiz için önem arz etmektedir. Çiftçilerimiz sürekli sözleşmelerin tek taraflı olmasından ve bu konuda mağduriyet yaşamaktan dem vurmaktadır. Dolayısıyla reform niteliğinde bir uygulama olacaktır. Her iki tarafı bağlayan sözleşmeli tarım modeli, ortadaki belirsizlikleri gündemden kaldıracak ve çiftçilerimizin önünü rahatça görmesine imkan sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Özkan ve Kirişçi, ziyaretin sonunda ilçedeki tarım alanlarının üzerinde helikopter ile uçuş gerçekleştirirken, Bakan Kirişçi ilgili alanları bizzat görme ve genel değerlendirmelerde bulunma imkânı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.