Karacabey’de vatandaşlar projelerden memnun

Karacabey Belediyesi vatandaşlara projeleri sordu, vatandaşlar ankette değerlendirdi

· Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye çalışmaları hakkında vatandaşların görüş ve önerilerini öğrenebilmek adına belediye girişinde yapılan anket çalışmasını yorumladı. Başkan Özkan, kısa bir sürede onlarca kişinin katıldığı anketle ilgili “Hem kısa sürede etkili katılım hem de yorum sayısı ile oldukça verimli bir çalışma oldu” açıklamasında bulundu.

Karacabey Belediyesi tarafından, belediyenin çalışmaları hakkında vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerini ölçümlemek amacıyla, belediye hizmet binası girişinde anket çalışması yapılıyor. Tüm vatandaşlara açık olan anket çalışmasında, belediyenin yaptığı önemli çalışmalar vatandaş tarafından değerlendiriliyor.

2 haftadır devam eden ve onlarca kişinin katılım sağladığı ankette, Karacabey’de yapımı süren önemli çalışmalar ve projelerin halk tarafından değerlendirilmesi gerçekleşti.

Özellikle son dönemde ilçede önemli yatırımlardan olan içme suyu hatlarının yenilenmesi, elektrik tellerinin yer altına alınması, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesi, pazar yerinin yenilenmesi, Yeniköy’de belediye evleri ve içkili mekânların şehir dışına çıkarılması gibi çalışmalar, anketin konu başlıkları arasında yer aldı.

Gelecek nesiller de bu hizmetlerden faydalanacak

Belediye Başkanı Ali Özkan, anket çalışması sonrası yaptığı değerlendirmede, “Yaklaşık 2 hafta gibi kısa bir sürede, anket çalışmamıza onlarca kişi kendi rızasıyla katılım sağlamış. Ankette sorduğumuz konu başlıklarında, içme suyu hatlarının yenilenmesini ankete katılan vatandaşlarımızın %71,65’i iyi olarak değerlendirmiş. Havai elektrik hatlarının yer altına alınmasını da %94.4 düzeyinde olumlu karşıladığını belirtmiş. Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesinin yenilenmesi, %90.8 oranında memnuniyetle karşılanmış. Pazaryerinin yenilenmesi ile

ilgili katılımcıların %81.9’u olumlu görüş belirtmiş. Yeniköy’de belediyemizce işletilen konaklama evlerinin %59.7’si memnuniyetini belirtmiş. Yine anketimizdeki içkili mekanların şehir dışına alınmasıyla ilgili konuyu, %80.8’lik kısım memnuniyetle karşılamış durumda. Tabii bu anket çalışmasında aynı zamanda, görüş ve önerileri de not aldık. Buna göre en çok talep, altyapı çalışmalarıyla ilgili. Yapım çalışmaları sırasında yolların bozulması nedeniyle vatandaşlarımız, bir an önce bu konunun telafi edilmesini istiyor. Biz de BUSKİ ekipleri ile yaptığımız görüşmede bu durumu ilettik. Vatandaşlarımıza gösterdikleri sabır dolayısıyla teşekkür ediyorum. Biz, gelecek 100 yıla hizmet edecek bir altyapı çalışmasının içindeyiz. Bu noktada, vatandaşlarımızın canı biraz sıkılıyor, problem oluşuyor ama kendilerinden biraz daha sabır diliyoruz çünkü bu çalışmalar, kendileri için çocukları ve hatta torunları için hizmet verecek. Ve bu çalışmalar, ‘olmazsa olmaz’ olan halkımızın sağlığı açısından da elzem yatırımlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.