Karacabey’de tarım ve teknoloji odaklı yatırımlara bir yenisi daha eklendi

Karacabey, birçok alanda ilklere ev sahipliği yapıyor

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hafta sonu ilçede açılışı gerçekleşen Nestle Enteral Beslenme Fabrikasının Karacabey için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ilk Enteral Beslenme fabrikası Karacabey’de. Bu, ilçemiz için de gurur verici bir yatırım. Ne mutlu ki Karacabey, birçok alanda ilkleri sınırlarında barındırıyor” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hafta sonu açılışı gerçekleşen Nestle Enteral Beslenme Fabrikasının Karacabey için önemine değindi.

Başkan Özkan, açılışta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu vesileyle çeşitli konuları da görüşme imkânı bulduk” dedi.

Son yıllarda her alanda yükselişte

Başkan Özkan, “Türkiye’nin ilk ve tek Enteral Beslenme Fabrikasının açılışını hafta sonu ilçemizde yaptık. İhracata yönelik bir çalışma bu aynı zamanda. 2 bakanımız ve milletvekillerimiz buradaydı. Karacabey’in tarım ve teknoloji alanında kazandığı ivmeye bir yenisi bu yatırımla gerçekleşmiş oldu. Bu anlamda hem devletimizin hem Büyükşehir’in hem de Karacabey Belediyesi olarak bizlerin destek, diyalog ve istişarelerinin sonucunda, önemli hizmetleri halkımızla, bölge üreticilerimiz ve ülke ekonomimizle buluşturuyoruz. Bizim 3T vizyonumuzdan biri olan teknoloji alanında, son yıllarda ilçemiz büyük bir yükselişte. Türkiye’nin en önemli projesi TEKNOSAB’ı da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Ne mutlu ki Karacabey, birçok alanda ilkleri sınırlarında barındırıyor” dedi.

‘İcraat’ vurgusu

Açılışa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise “Ülkenin gerçeklerini, sanayicimizin emeğini, emekçimizin alın terini ısrarla görmezden geliyorlar ama biz, ‘Türkiye’de fabrika yok, üretim yok’ diyenlere lafla değil, icraatla cevap veriyoruz” dedi.

Alanında Türkiye’de ilk

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise bu yatırımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretim, yatırım, istihdam, ihracat ve cari açığı azaltan büyüme stratejisinin bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Tesisin, alanında Türkiye’de ilk olmasının da önemine dikkati çeken Kirişci, Nestle Health Science’ın Türkiye’deki üretiminin yüzde 63’e yakınının da açılışı yapılan bu fabrikada yapılacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.