Karacabey’de metruk binalar tek tek yıkılıyor

• Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binaları sırayla ortadan kaldırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 102. yıkım gerçekleştirilirken, bu hafta yıkımın adresi Canbalı Mahallesi oldu. Canbalı Mahallesinde gerçekleşen yıkımla, ilçede ortadan kaldırılan metruk bina sayısı 103 oldu.

Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binalarla mücadelede hız kesmiyor.

Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilen metruk binalara, önceki gün Canbalı Mahallesinde bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz haftalarda kırsal mahalleler bir dizi yıkımlar gerçekleştiren Belediye ekipleri Şahin, Gönü ve Yolağzı gibi kırsal mahallelerde sorun teşkil eden metruk binaları ortadan kaldırdı.

Kent güvenliği ve sağlığı açısından risk taşıyor

Güvenlik ve sağlık açısından risk teşkil eden metruk binalarla mücadeleyi önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bu tip metruk binalar, kent güvenliği ve sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca kötü amaçlı kullanımlara neden olabildiği için çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Biz de vatandaşlarımız can ve mal güvenliğini tehdit eden bu binaları tespit ederek, yasal prosedürlerin tamamlanması ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yıkımı yapılan bölgenin otopark alanı olarak kullanılmasını sağlayarak, önemli bir ihtiyacı daha çözüme kavuşturuyoruz. Bu konuda mahalle halkından muhtar aracılığıyla veya doğrudan belediyemize yapılan şikâyet taleplerini dikkate alıp harekete geçiriyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 103. binanın yıkımının ardından metruk binalarla ilgili işlemlerin devam edeceği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.