Karacabey’de kırmızı biber üreticileri piyasadan memnun

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin önemli tarım ürünlerinden olan kırmızı biber hasadını incelemek ve üreticilerle istişare etmek için çeşitli ziyaretlerde bulundu. Özkan, bu yıl kırmızı biber üreticilerinin piyasadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden Karacabey’de, kırmızı biber üreticilerinin yüzü gülüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede süren kırmızı biber hasadını yerinde değerlendirmek ve üreticilerle istişarelerde bulunmak adına önceki gün ürünlerin toplanıldığı tarlalara ve tesislere ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Özkan, bu yıl kırmızı biber üreticilerinin piyasadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Emeklerinin karşılığını alıyorlar

Özkan, bu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Üreticilerimiz, bu kırmızı biberleri tarladan topluyor ve tüccar kardeşlerimiz de bunları alarak, depolarında çeşitli işçilik uygulaması yapıyorlar. Bir kısmı ise kesilerek fabrikaya gönderilip, közlenmiş hale gelecek. Daha sonra da ambalajlanacak ve pazara arz edilecek. Gelen ürünlerin en kalitelileri ve en göze hoş geleleri de İstanbul’daki marketlerde direkt tüketiciye satılmak üzere ambalajlanıyor ve pazarcılar aracılığıyla da tüketiciyle buluşuyor. Bu yıl hem salçalık domateste hem de biberde, üreticilerimiz için piyasa tatmin eder seviyede. Üreticilerimizin de emeklerinin karşılığını bu şekilde almaktan mutlu olduklarını belirtmek istiyorum” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.