Karacabey’de elektrik hatlarının yüzde 90’ı yer altına alındı

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, UEDAŞ yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. İlçede devam eden elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışmaların %90’a ulaştığını belirten Özkan, “Bu çalışma sayesinde görüyoruz ki son 2 yıldır en az elektrik kesintisinin yaşandığı ilçelerden biriyiz” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, UEDAŞ yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Gerçekleşen görüşmeye UEDAŞ İşletme Müdürü Erkan Türel, İşletme Mühendisi İbrahim Halil Yağmur, Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Serkan Kaya ve Arıza Onarım Bakım Koordinatörü Cevat Özdemir eşlik etti.

Çalışmalar kesintisiz sürüyor

UEDAŞ İşletme Müdürü Erkan Türel yaptığı açıklamada, ilçede elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışmaların kesintisiz sürdüğünü ve bunun oranının da %90’lara ulaştığını söyledi. Son yıllarda yapılan yer altına alma çalışmaları sayesinde beklenmedik kesintilerin büyük oranda düştüğünü belirten Türel, arıza ekipleri ile de mevcut kesintilerde hızlıca devreye girerek en kısa zamanda sorunu giderdiklerini ve bu konuda her yıl daha da yol kat ettiklerini söyledi.

Bu çalışmaları çok önemsiyoruz

Çalışmalar ve projeler hakkında Belediye Başkanı Ali Özkan’a bilgiler de veren Türel’in ardından söz alan Başkan Özkan, “İlçemizde elektrik hatlarının yer altına alınması işini oldukça önemsiyoruz. Henüz bitmemişken dahi son yıllarda çeşitli sebeplerle elektrik kesintileri olabiliyordu ki bunlar yağış, rüzgar veya yoğunluk gibi etkenlerle dahi olabiliyordu; bu durum yok denecek kadar azaldı. Bunda elbette yapılan bu altyapı çalışmalarının etkisi mevcut. Bu çalışma sayesinde görüyoruz ki son 2 yıldır en az elektrik kesintisinin yaşandığı ilçelerden biriyiz. UEDAŞ ekipleri ile yürütülen süreç sadece bu değil. Ekipler, arazi ve orman yangınlarına karşı hatları kontrol ederek, beklenmedik yangınların da önüne geçiyor. Bununu yanında, Küçük Sanayi bölgemizde giderek yetersiz kalan hatlarda yapılan yenileme çalışmaları ile bu bölgemizde de esnafın işini aksatmayacak bir sistem düzenlendi” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.