Karacabey’de anlamlı çalışma

Karacabey’de tüm engeller bir bir ortadan kalkıyor

• Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, Karacabey’deki ihtiyaç sahibi ailelere Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte destekte bulundu. Yardım organizasyonundan sonra Belediye Başkanı Ali Özkan, makamında Demirel’i ağırladı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, derneğin çalışmaları ve iş birliği yapabilecek konular hakkında Başkan Özkan’dan bilgi almıştı.

Gerçekleşen ziyarette Özkan, bu tarz gönüllü kuruluşlara ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalara çeşitli şekillerde her zaman destek verdiklerinin altını çizmişti.

Demirel bu ziyarette, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve yardım paketi hazırlamak istediklerini belirtmesinin ardından, Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile iş birliği yaparak harekete geçmişti. Önceki gün gerçekleşen ziyarette de bu yardımları, Belediye Başkanı Ali Özkan ile ilçe genelinde belirlenen ailelere dağıttı.

Farklı projeler de olacak

Belediye Başkanı Ali Özkan ile Dernek Başkanı Kemal Demirel, dağıtım organizasyonunun ardından Karacabey Belediyesi’ne geçerek burada ortak değerlendirmelerde bulundu. Demirel burada yaptığı açıklamada, “Sayın Başkanımızla gerçekleştirdiğimiz ziyarette çok güzel bir görüşmemiz oldu. İlçede yapmak istediğimiz yardımlar için Aşevi ile bir çalışma yapmamızı sağladı. Bu ziyaretimizde, bu yardımları vatandaşlarımıza tek tek dağıtma imkanı bulduk. Biz Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olsak da yardımlarımızda hiçbir şart gözetmeden herkese yardımcı oluyoruz. Belediye Başkanımızla bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Ancak Karacabey’de yapmak istediğimiz başka faaliyetler de var. Sağ olsun Başkanımızın da ilgi ve alakasıyla biz farklı sosyal projelerle de çalışacağız. Örneğin engelli bireyleri ve ailelerini topluma kazandırmak adına çeşitli eğlence ve sosyal etkinlikler yapmak istiyoruz. Bu tarz çalışmaları önemsiyoruz. Topluma sosyal anlamda bireyleri kazandırmak için çeşitli programlar yapıyoruz” dedi.

Her zaman destek olmaya devam edeceğiz

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da bu zaman dek her konuda engelli bireylere ve bu alanda çalışma yürüten kuruluşlara destek olduklarını belirterek, “İlçemiz genelinde üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konu bu. Spordan sanata, birçok alanda hayata geçirdiğimiz çalışmalar var. Bunlara yenilerini de Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile seve seve eklemek isteriz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Demirel, Başkan Özkan’a desteklerinden ötürü teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Özkan da kendisine, Karacabey motiflerinden oluşan porselen tabak ile tanıtım materyalleri takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.