Karacabey teröre lanet yağdırdı

Karacabey Gençlik Platformu’nun organize ettiği, “Teröre Lanet Mitingi” büyük ses getirdi. Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kurulan pusuyla 7 askerimizin şehit edilmesiyle artan terör olaylarına tepki amacıyla düzenlenen mitingde, Karacabey tek vücut oldu.
            Balık Hali önünden saat 13.00’te başlayarak Heykel’e kadar yürüyen vatandaşlar attıkları, “Şehitler ölmez  vatan  bölünmez, Kürt-Türk  kardeştir;  ayrım  yapan  kalleştir, Şehidim  hakkını helal  et  bize, Vatan sana canım feda, Ne mutlu Türküm  diyene, Her  şey  vatan  için, Güçlü ordu  güçlü Türkiye, İmralı şaşırma sabrımızı taşırma, Vur vur inlesin, İmralı dinlesin” sloganlarıyla yeri göğü inletti.
            Yoğun kalabalık sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Alanı’nda toplandı. Burada bir basın açıklaması yapan Gençlik Platformu Üyesi İsmail Yozgat, Türk milletini derin acılara boğan terör eylemlerini şiddetle kınamak amacıyla toplandıklarını vurguladı.
            Tokat’ta şehit edilen askerlerin yürekleri parçalayan acısını unutmayacaklarını belirten Yozgat, Türk Silahlı Kuvvetleri ve şehit aileleri başta olmak üzere şanlı millete başsağlığı dileklerinde bulundu.
            Türk insanının duyarlı olduğu vatan, millet ve kardeşlik kavramlarının sürekli vurgulanacağına dikkat çeken İsmail Yozgat sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu güzel vatanın asla bölünmeyeceğini, milletimize göz koyan her saldırıya sabırla ve azimle karşı koyacağımızı tüm dünya bilmelidir.
            Değerli Karacabeyliler;
            Gençlik Platformu adı altında, siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak, burada tek yürek olduk. Güzel vatanımız için el ele vermenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Her görüşten, her meslekten ve her yaştan insanımızla aziz şehitlerimizin hatırasına saygımızı ifade ediyoruz.
            Vatan ve millet sevgisiyle büyük bir uzlaşmayı sağlayan siz büyüklerimize, yaşıtlarımıza ve kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
            Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde desteklerini esirgemeyen Karacabey Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile tüm kişi ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.
            Saygıdeğer Hemşerilerimiz;
            Bu arada komşu ilçemiz Mustafakemalpaşa’nın Bük Köyü’ndeki bir kömür ocağında patlama sonucu yaşamlarını yitiren 19 hemşerimize de Yüce Allah’tan Rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı dileriz.
            Bu meydanda onurlu ve kararlı tavrınızla; ‘Terörü Kınama Mitingine’ katılmanız bizleri çok duygulandırmıştır.
            Karacabey Gençlik Platformu adına, her yaştaki katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eder, kalbi sevgi ve saygılarımı sunarım.”
            Miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarla devam etti. Cumhuriyet Alanı’ndaki kalabalık, başsağlığı için İlçe Jandarma Komutanlığı’na doğru yürümek istedi. Polis ekipleri buna engel olmaya çalışınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis engelini aşan vatandaşlar, Jandarma Komutanlığı’na yürüdü. Garnizon önünde sloganlar atan kalabalığa seslenen Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Galip Erbil, vatandaşlara bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür etti.
            Erbil’e Türk bayrağı hediye edilmesi ve başsağlığı dilenmesinin ardından “Teröre Lanet Mitingi” olaysız bir şekilde sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.