Karacabey Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula, araç sahiplerini uyardı:

Karacabey Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula, araç sahiplerini uyardı:
Karacabey Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula, Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından sürdürülen denetimlerde egzoz emisyon testi yaptırmayan araç sahiplerine 539 YTL para cezası uygulamasına başlandığını duyurdu.
 Kirletici değerler saptanması durumunda cezanın ikiye katlandığını kaydeden Kula, yeni Çevre Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle ağırlaşan çevre cezalarının, egzoz emisyon testi yaptırmayan araç sahiplerini yakacağına dikkat çekti.
 İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin farklı noktalarında denetimler yaptıklarını belirten Kula, araçların egzoz emisyon ölçümlerinin yapılıp yapılmadığının sıkça kontrol edildiğini dile getirdi.
 Kontrollerde ölçümleri yapılmayan araçlara 539 YTL para cezası uygulandığını vurgulayan Kula, sınır değerlerin üzerinde kirliliğe neden olan araçlara da bin 78 YTL ceza verildiğini söyledi.
Şoförler Odası Başkanı Fikret Kula, hava kirliliğinin kaynakları arasında egzoz gazlarının önemli bir oranı kapsadığına dikkati çekerek, vatandaşların mutlaka bu ölçümleri yaptırmaları gerektiğini kaydetti. Egzoz emisyon ölçümlerinin özelleştirilmesinin ardından Bursa’da halen 7 yetkili firmanın ölçüm yaptığını ve yakın gelecekte başvuru yapan diğer firmaların da katılımıyla ölçüm yapan firma sayısının 20’yi bulacağı bildirildi. Kula, şu an için Karacabey’de ölçümü gerçekleştiren firmanın bulunmadığını ve araç sahiplerinin egzoz emisyon testi için Bursa’ya gitmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.