‘Kanlı ellerinizi Kudüs’ten çekin!’

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak açıklamasından sonra yazılı basın demeci veren Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, “ABD ve İsrail kanlı ellerinizi Kudüs’ten çekin” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Sert açıklamalarda bulunan Kurur, “Bu karar ABD-İsrail ikilisinin bölge devletlerine karşı açık bir kışkırtmasıdır. ABD-İsrail ikilisi, Filistin ve Kudüs’le ilgili Birleşmiş Milletler’in bugüne kadar almış olduğu bütün kararların aksine davranmaktadır. İsrail ile Filistin arasında uzun yıllardan bu yana sürdürülen barış görüşmelerini de dinamitleyen karar, uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir.” dedi.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, ABD Başkanı Donald Trup aldığı kararın İsrail ile Filistin arasında sürdürülen barış görüşmelerini dinamitlediğini belirterek, “ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini Vatan Partisi olarak kabul etmiyoruz. Kahrolsun ABD ve İsrail emperyalizmi! Ortadoğu’dan defolun, mazlum Müslüman dünyasını rahat bırakın. Filistin halkının yanında olan Vatan Partisi, Filistin davasında şehitler vermiş bir partidir. Kudüs bütün Müslümanların kutsal kentidir. ABD ve İsrail saldırılarına teslim edilemez. Vatan Partisi olarak tüm dünya Müslümanları’nın haklarını koruyacağız. ABD ve İsrail Siyonizm’ine geçit yok. Ortadoğu’da yok olacaklar” şeklinde konuştu.
Başkan Kurur, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatan Partisi, İsrail’in hem askeri olarak hem de sivil kaçak yerleşimlerle işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’ten çekilmesi gerektiğini ve Doğu Kudüs merkezli Bağımsız bir Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletler üyesi olarak tanınması gerektiğini savunmaktadır. Kudüs, bütün Batı Asya halklarının kutsal kentidir. ABD ve İsrail saldırganlığına teslim edilemez. ABD ve Başkanı Trump, bu saldırganlığının altında kalacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.