Kaldırımlar kamunundur, işgal edilemez!

Kaldırımlar kamunundur, işgal edilemez!
*Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı İbrahim Ülker, Belediye’nin kaldırım işgalleriyle ilgili aldığı karara herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
*İşgalcilerin yasalara saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Ülker, bireysel çıkarlar uğruna Karacabey’in önünü kapatmaya kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi.
Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ülker, kaldırım işgalleriyle ilgili Belediye’nin aldığı karara herkesin saygı duyması gerektiğini belirterek, bireysel çıkarlar uğruna çağdaş kentleşmenin önünü kapatmaya kimsenin hakkı olmadığını ileri sürdü.
İbrahim Ülker, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 32. maddesi gereğince Belediye’nin emir ve yasaklarını belirleyen Zabıta Yönetmeliği’nin 25. maddesinde yer alan, “Yaya kaldırımlarının, her ne nedenle olursa olsun işgal edilemez” yaptırımına dikkat çekti.
Ülker, Karacabey’deki cadde ve sokaklarda kontrolsüzce tezgah açan esnaflara Belediye tarafından Kapalı Pazar Yeri yapıldığını anımsattı.
Ülker, “Yaklaşık 400 pazarcı arkadaşımız, Karacabey Belediyesi sayesinde Pazar Yeri’nde hak sahibi oldu. Ancak, üzülerek görmekteyiz ki, pazar yeri çevresinde dükkan sahibi esnaflarımız, kendilerini pazarcı gibi görmeye başladı. Pazarcı olmak isteyen esnaflarımız, yasaları delmeye çalışmamalıdır. Pazar Yeri’nde boş yerler olduğu gibi, yerini devretmek isteyenler de oldukça fazladır. Pazar Yeri’nin nasıl ki sınırları belliyse, pazarcılık yapan kişiler de söz konusu alan içinde faaliyet göstermek durumundadır. Kimsenin pazarcıları aptal yerine koymaya hakları yoktur. Kaldırım işgallerini körükleyenler, bizim gibi Karacabey’li sadece kendini düşünen esnaflardır. Bir çok esnaf yıllardır kaldırımları işgal etmektedir. Pazar yerindeki fırın ile Balık Hali’nin önüne büyük bir meyve sergisi açılması işgal değil de nedir? Çerçici esnafının, camii önünde sürekli tezgah açması, Sevgi Yolu üzerindeki bir çok esnaf kamuya ait kaldırımları işgal etmiyorlar mı? Bu kişilerin Karacabey’liliğinin yanı sıra toplum içerisindeki yerlerinden dolayı örnek olmaları gerekmez mi? Seyyar Pazarcılar Derneği olarak, bu kişiler bizim için emsal teşkil etmektedirler. Açıkça ifade ettiğimiz esnaflara daha fazla taviz gösterildiği takdirde, aynı hakları bizler de isteme durumunda kalacağız. Tüm pazarcılar taviz isteme durumunda kalırsa, caddelerde yürümeye yer bulamayız. Zabıta Müdürlüğü’ne zorluk çıkarmamalıyız” dedi.
Karacabey’deki bazı meslek odalarının başkanlarını da eleştiren Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı İbrahim Ülker, “Kaldırım işgali yapanlara kesilen cezaların iptal edilmesi yönünde ricalar oluyor. Bunlar utanç vericidir. İşgalci esnaflar, kendi aralarında imza toplayıp Belediyenin aldığı karardan vazgeçmesini talep ediyorlar. Yaptıklarının hak arama olduğunu sanan bu işgalciler, vatandaşın araçlara ait caddelerde yürümesine ve onların can güvenliklerini tehlikeye atmalarına neden oluyorlar. Sonuç olarak, kesinlikle kararlı olduğuna inandığımız Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün uygulamalarını destekliyoruz. Sonuna kadar bu uygulamayı sürdürmelerini ve kimseye taviz vermemelerini istiyoruz. Sorun hepimizindir. Cadde ve sokaklar kamuya aittir. Çağdaş kentleşmenin önünü kapatmak isteyen ve yalnızca kendi çıkarlarını düşünenleri ayıplıyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.