İyi Parti geliyor!

*MHP’nin ağır toplarından Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun İyi Parti’ye geçmesi bekleniyor. MHP’de başlayan çözülme Doğruoğlu ile birlikte yoğunlaşacak gibi görünüyor.
*Emekli eğitimci Ayhan Tayfur’un başkanlığında oluşturulması beklenen İyi Parti’ye her kesimden ilgi gösterilirken, özellikle Devlet Bahçeli’ye kırgın olan MHP tabanı çok sıcak bakıyor.

Karacabey’de İyi Parti’nin oluşturulması ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Meral Akşener’in liderliğinde kurulan İyi Parti’nin il ve ilçelerdeki yapılanması yoğun biçimde devam ederken, kulislerde Bursa ve Karacabey’deki fotoğrafın önümüzdeki iki-üç gün içinde netleşeceği söyleniyor. Meral Akşener’in, İl Başkanlığı’na Yüksel Yılmaz’ı, İlçe Başkanlığı’na ise Ayhan Tayfur’u getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Yüksel Yılmaz’ın İl Başkanlığı’na atanmasından sonra İlçe Başkanlığı görevi de daha önce MHP’den 2 kez Karacabey Belediye Başkanı adayı olan ve belli bir dönem de ilçe başkanlığı yapan Ayhan Tayfur’a verileceği dile getiriliyor. İyi Parti’nin Karacabey’deki yönetiminde eski ve yeni siyasilerden iş adamlarına kadar birçok sürpriz ismin yer alacağı ifade edildi.
Öncelikle MHP’nin ağır toplarından Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun İyi Parti’ye geçeceği ileri sürülüyor.
Hüsnü Doğruoğlu’nun partisi ile ipleri kopardığı ve Ayhan Tayfur’un ilçe başkanlığını desteklediği söylentileri dile getiriliyor. İki dönemdir meclis üyeliği görevini başarı ile yürüten Doğruoğlu’nun MHP ile gemileri yaktığı görülüyor. MHP Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, “İyi Parti’nin kurulmasını koşullar zorladı. Kötü koşullar, iyi koşulları getirecek partiyi adeta doğurdu. İyi Parti’nin kurulmasını Türk halkı istedi diye düşünüyorum” dedi.
“MHP’den ayrılacak mısınız?” sorusu yöneltilen Doğruoğlu, “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” şeklinde yanıt verdi.
MHP’deki Hüsnü Doğruoğlu ve Ayhan Tayfur ile birlikte başlayan çözülmenin giderek yoğunlaşacağı belirtiliyor.
Ayhan Tayfur’un başkanlığında kurulacak olan İyi Parti’ye her kesimden seçmen ilgi gösteriyor. İyi Parti’ye özellikle Devlet Bahçeli’ye kırgın ve kızgın olan MHP tabanı çok sıcak bakıyor.
İyi Parti’nin ülkemize ve Karacabey’e hayırlar getirmesini dileyen Ayhan Tayfur, “Şu anda şahsıma verilmiş bir görev yok. Olabilir de, olmayabilir de. Türkiye siyasetindeki 24 saat çok uzun bir süredir. Bunu bilmeyen yok gibidir. Bu aşamada, İyi Parti’nin kaos içinde çırpınan Türkiye’ye çok iyi geldiğini söyleyebilirim. Desteklememiz gerektiğini belirtebilirim” dedi.
10 Kasım’da, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. anma etkinliklerinde Anıtkabir’e çıkan Ayhan Tayfur ile Hüsnü Doğruoğlu’nun, 11 Kasım’da ise İyi Parti’nin Çankaya’daki Genel Merkez Binası’nın açılışında yer aldıkları görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.