İlköğretim Haftası kutlandı

İlköğretim Haftası kutlandı
2007-2008 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte başlayan “İlköğretim Haftası” kutlamaları düzenlenen dün düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören, Atatürk İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Buse Avil’in “Andımızı” okumasıyla devam etti.
Ardından İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılan törene geçildi. Tören’e Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Atatürk İlköğretim Okulu beşinci sınıf öğrencisi Buse Avil’in “Andımızı” okumasıyla tören başladı.
Bursa Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar’ın İlköğretim Haftası mesajını Atatürk ilöğretim okulu öğretmenlerinden Aysun Türe okudu. Kumbasar’ın açıklamasında milli eğitimin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için hep birlikte çalışılması gerektiği belirtildi.
Törende konuşan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Akdağ eğitimin önemine değindi.
Akdağ, Atatürk’ün savaş zamanında dahi eğitimin gelişmesi için büyük çaba harcadığının altını çizdi. Akdağ, “ Atatürk’ün çizdiği yoldan daha ileri gitmemiz gerekiyor. Eğitim insan için yaşam boyu süren bir etkinliktir. Eğitim ailede başlar, okul ve toplum yaşamında devam eder. Toplum kişiyi hem rastgele, hem de planlı olarak etkiler. Okul ise eğitimin yaygınlaştığı ve müesseseleştiği bir yerdir. Nasıl ki toplumun en küçük birimi ailese, eğitimin en küçük birimi de okuldur.
Eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda daima “Öğrenen, öğretilen ve öğreten” unsurları mevcuttur.Bu üç unsurdan biri eksikse eğitim ve öğretimden söz edilemez. Öğretmenlerimize bu konuda çok iş düşüyor. Karanlığın ortadan kaldırılması, öğretmenlerimizin yeteneği ile ilgilidir. Öğretmenlerimizin milli bir karakter taşımaları eğitimin gelişimi açısından çok önemlidir” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan konuşmasında eğitimin kalkınmanın birinci kuralı olduğunun altını çizdi. Turhan, “Sağlıklı ve disiplinli eğitim başarının birinci kuralıdır. Başarılı öğrenciler yetiştirmek için eğitim şartları her geçen gün gelişiyor. İlçemizde artan başarı grafiği için tüm öğretmen ve öğrencimizi kutluyorum. Bu yıl okula yeni başlayan öğrencilerimize, üst sınıftaki öğrencilerde hoş görü içerisinde yaklaşıp başarının artmasında etken olmalıdır. Biliyorsunuz ki bu yıl yaşadığımız kuraklıktan dolayı çok sıkıntı çektik. Öğretmenlerimiz kuraklığı iyi işlemeli ve öğrencilerimizde tasarrufa yönelik uygulamaları tam olarak uygulamalıdır. Yeni eğitim öğretim yılı hepinize hayırlı olsun” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç konuşmasında eğitime verdikleri desteklerin süreceğini ve çağdaş eğitim seviyesine ulaşmak için taşın altına elini sokmaktan kaçmayacaklarını söyledi.
Kaymakam Dursun Balaban’da konuşmasında eğitimin çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkartılması gerektiğini belirtti. Balaban, “Bilindiği gibi eğitim, geçmişten günümüze var olan ve insanlığın her döneminde büyük öneme sahip olan bir olgudur. İnsanlığın gelişmeye attığı her adımda eğitim rolü bulunmaktadır. Bu kadar öneme sahip eğitimin asli unsurları ise hiç kuşkusuz okul, öğretmen ve öğrencidir. Altyapısı tam olan, çağdaş eğitimin tüm gereksinimlerini karşılayan okullarda, iyi yetiştirilmiş nitelikli idealist öğretmenlerle, geleceğimiz olan evlatlarımızı ahlaklı, karakterli, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, laik cumhuriyetimizin temel niteliklerine saygılı, atılgan, araştırmacı, çağdaş düşünebilen ve hedeflerini belirleyip, o hedeflere ulaşabilen gençler olarak yetiştirmek eğitime gönül vermiş herkesin görevidir. Hedefimiz çağdaş uygarlıksa bizi bu hedefe ulaştıracak olan da eğitimdeki kalitedir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, atılgan, araştırmacı, çağdaş düşünebilen ve hedeflerini belirleyip o hedeflere ulaşabilen çocuklar, gençler yetiştirmek durumundasınız. Unutmayın ki hedefimiz çağdaş uygarlık düzeyidir” diye konuştu.
Tören Atatürk ilköğretim Okulu örencileri Seydanur Ertuğal, İrem Partal ve Cemre Ece Bayraktar’ın okuduğu şiirlerle süslenirken, Atatürk İlköğretimin minik folklorcuları oynadıkları oyunlarla törene renk kattı. 8. sınıf öğrencilerinin 1. sınıflara çiçek vermesi ve okula hoş geldiniz demesiyle tören sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.