İHH’den “Merhamet ve Paylaşma” temalı yarışma

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ortaokul ve ortaöğretim okullarının katıldığı ‘Merhamet ve Paylaşma’ temalı mektup ve resim yarışmasında Karacabey olarak dereceye beklendiği bildirildi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi kapsamında düzenlenen “Merhamet ve Paylaşma” temalı ödüllü mektup ve resim yarışması, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendiğini belirterek, “Yarışma için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emin Dingin’i ziyaret edip, bilgilendirmede bulunduk Karacabey’imizdeki ortaokul ve ortaöğretim okullarına broşürlerimizi dağıttık. Öğrencilerimizden yarışmaya katılım ve inşallah dereceler bekliyoruz” dedi.
‘Merhamet ve Paylaşma’ temalı mektup ve resim yarışmasının içeriği hakkında bilgilendirme yapan Kahraman şu ifadelere yer verdi;
Yarışmanın Konusu :
Bursa Genelinde bulunan tüm resmi / özel Ortaokul, ve orta öğretim öğrencileri arasında ”Merhamet ve Paylaşma” konulu Resim ve Mektup yarışması düzenlenecektir. Resim ve mektupların içerikleri hem yurdumuzda hem de ülkemiz dışında mağdur durumda olan, özellikle yaşadıkları savaş, doğal afet gibi olumsuz olaylardan dolayı eğitim hakkından mahrum kalmış çocukların yaşadıkları dram temasından oluşmaktadır.
Amaç :
1) Öğrencilerimize yaşadıkları yerden uzaklarda zor yaşam koşullarında eğitim hakkından yoksun çocukların olduğunu hatırlatmak.
2) Öğrencilerimizde sorumluluk bilinci oluşması için merhametli olmak ve paylaşmanın esas olduğunu işlemek.
3) Ben zor durumda olan kardeşlerim için bir şey yapabilir miyim? düşüncesindeki öğrencilerimize yüreğinden geçenleri paylaşacak imkanı sağlamak.
4) İyiliğin yayılmasını sağlamak.
5) Erdemli bir neslin inşasına çalışmak
Katılım şartları :
Bursa genelinde bulunan tüm resmi / özel ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri yarışmaya katılabilecektir.
Eserlerde aranacak şartlar :
Resim Yarışması için :
1) Öğrenciler birer eserle yarışmaya katılacaklardır.
2) Ölçüler 35 X 50 cm ölçülerinde olacaktır. (standart resim kağıdı)
3) Sulu boya, guvaj boya, pastel boya, kuru boya , kara kalem
4) Eserler paspartulanacak ve dışarıya taşmayacak, kırılmayacak şekilde iki mukavvanın arasına konarak paketlenecektir.
Mektup Yarışması için :
1) Beyaz çizgisiz dosya kağıdına yazılacak, arka yüzleri kullanılmayacaktır.
2) El yazısı ile mürekkepli veya tükenmez kalemle okunaklı olarak yazılacaktır.
3) Mektup 300 kelimeden az, 800 kelimeden fazla olmayacaktır.
4) Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.
5) Kırışmış veya yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.
6) Son teslim tarihinden sonra Derneğimize ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
7) Yarışmaya katılacak öğrenciler çalışmalarını çeşitli kaynak ve dokümanları araştırarak kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir.
8) Eserler incelenirken, temanın işlenişi , Türkçe yazım kurallarına uygunluk, konuya hakimiyet, mektubun derinliği ve etkileyiciliği konularında değerlendirme yapılacaktır.
9) Mektupların sonuna öğrencinin; Adı Soyadı, Doğum Tarihi, Okulun Adı, Sınıfı ve Numarası, Öğretmen Adı, Telefon, e-posta ve adres bilgileri, (Bu bilgiler e-posta yolu ile gelen mektuplarda mektubun en alt kısmına yazılacaktır.)
Başvuru ve değerlendirme :
1) Resim ve mektuplar Okul müdürlükleri tarafından Bursa iHH İnsani Yardım Derneği ne elden veya posta kargo yoluyla teslim edilecektir.
2) Değerlendirme, Yarışma Değerlendirme Kurulu tarafından yapılacak ve www.bursaihh.org.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır.
3) Resim ve mektuplar 15.01.2018 tarihine kadar Bursa İHH İnsani yardım derneği ne gönderilecektir.
4) Bursa İHH insani yardım derneği tarafından oluşturulan heyet tarafından yarışmanın 1. 2. ve 3. sü 15.02.2018 tarihine kadar belirlenecektir.
Ödüller Yetim dayanışma gecesinde düzenlenecek programda ödül sahiplerine verilecektir.
Diğer hükümler :
1) – 5846 Sayılı Yasa gereği, ödül alsın veya almasın yarışmaya gönderilen tüm eserlerin her türlü kullanım hakları bedelsiz olarak yarışmayı düzenleyen Bursa İHH İnsani Yardım derneği ne ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.
2) Yarışmaya gönderilen resim ve mektuplar, yarışmacılara iade edilmez. Resimler Yetim Dayanışma Gecesi’nde kurulacak sergide kullanılacaktır.
3) Bu özel şartnamedeki hükümlere titizlikle uyulacaktır.
4) Yarışma kapsamında yazılan mektupların alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışma veya herhangi bir yayın grubuna gönderildiği tespit edilmesi durumunda eserler 05/12/1951 tarih ve 5846 sayılı fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince komisyon üyeleri tarafından iptal edilecektir.
Telif hakkı :
Yarışmaya katılan eserlerle ilgili olarak yarışmacılar, eserlerin tesliminden itibaren herhangi bir hak talep edemezler iadesini isteyemezler.
Eser sahibinin hakkı saklı kalmak koşuluyla eserin tüm imtiyazı yarışmayı düzenleyen kuruma aittir. Yarışmaya katılanlar, bu şartı kabul etmiş sayılırlar.
Ödül alan eserler ve yayımlanmaya uygun görülen tüm eserler kurumumuz tarafından bir kitap haline getirilebilir ve sergilenebilir.
Ödüller :
Yarışmada dereceye girecek öğrencilere Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından aşağıdaki ödüller verilecektir. Dereceye giren öğrenciler seyahate velileri ile birlikte katılabileceklerdir.(Öğrenci 1 velisiyle Anne, baba veya 1. derece yakınlarından biriyle birlikte toplam 2 kişi olarak katılacaklardır. Ortaokul ve ortaöğretim kademeleri için ayrı olarak değerlendirilecek ve ödüllendirme yapılacaktır.(3 mektup 3 resim ortaokul –3 mektup 3 resim ortaöğretim için )
– Birincilik ödülü : Güney doğu seyahati ve Reyhanlı Yetimhanesi Ziyareti – 1.500 TL Hediye çeki
– ikincilik ödülü : Güney doğu seyahati ve Reyhanlı Yetimhanesi Ziyareti – 1.000 TL Hediye çeki
– Üçüncülük ödülü : Güney doğu seyahati ve Reyhanlı Yetimhanesi Ziyareti – 500 TL Hediye çeki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.