İçme suyuna yeni takviye

İçme suyuna yeni takviye
Karacabey Belediyesi uzun yıllar su sıkıntısı yaşatmayacak çözümler arayışına başladı.
Yaklaşık bir ay önce Parçaboyu Mevkii’nde 165 metreden saniyede 40 litre su elde edilen derin kuyuyu su şebekesine bağlayan Belediye, önceki gün 115 metreden saniyede 30 litre su sağlayan ikinci derin kuyuyu açtı. Buradan elde edilen içme suyu da otomatik tesislerde tam olarak arıtıldıktan sonra önümüzdeki Pazartesi günü şebekeye verilecek.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Karacabey’in uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak önlemleri zaman kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirterek, “Şimdi sıra 4 yılda 4 cm ilerleme kaydedilmeyen Gölecik Barajı’nın yapımına geldi. Bu baraj Karacabey ve köyleri’nin tek umududur. Yetkililer harekete geçmeli ve baraj önümüzdeki birkaç yıl içerisinde mutlaka inşa edilmelidir.”dedi.

“SU BİZİM HERŞEYİMİZ”

Karacabey’in merkezinde ortalama içme suyu ihtiyacı saniyede 110 litre olarak açıklanırken, kurak geçen yaz aylarında Gölecik Deresi’nden faydalanamayan Karacabey Belediyesi açtırdığı iki derin kuyu ile bu sorunu rahatlıkla atlattı. Parçaboyu Mevkii’nde saniyede 40 litre ve Şahin Köyü civarında saniyede 30 litre içme suyu sağlayan iki derin kuyu ile birlikte diğer kaynaklarla saniyede toplam 260 litreye ulaşan Belediye, ilçe ihtiyacının üç katına yaklaşan içme suyu potansiyelini elinde tutuyor. Otomatik arıtma tesisi ile ilçe halkına tam arıtılmış içme suyu sunulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ergün Koç, önceki gün Şahin Köyü civarında açılan yeni derin kuyunun su şebekesine bağlantı çalışmalarını yerinde inceledi.
“Su bizim her şeyimiz. Tarımda ve tarıma dayalı sanayi kuruluşlarında su ön plandadır.”diyen Ergün Koç, Türkiye’de içme suyu sıkıntısının gündeme geldiği bir sırada, Karacabey halkına tam arıtılmış, sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz su hizmeti sağladıklarını belirtti.
Küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısı nedeniyle, Karacabey Ovası’ndaki yeraltı su seviyesinin en az 15 metre aşağıya çekildiğini sözlerine ekleyen Başkan Koç, bundan sonraki aşamada Karacabey için Gölecik Barajı’nın tek umut haline geldiğini söyledi. Koç, eleştiri nitelikli açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
“Karacabey Belediyesi her türlü imkanını seferber ederek, ilçe halkına uzun yıllar içme suyu sağlayacak tedbirleri almıştır. Özellikle salça, konserve ve meyve suyu fabrikalarının şu dönemde kullanacağı yoğun yeraltı suyunu dikkate alarak, mevcut kaynaklarımızı iki yeni derin kuyu ile güçlendirdik. Ancak, küresel ısınmanın yaratacağı su kayıpları dikkate alınarak, yetkililer Gölecik Barajı’nın bir an önce devreye girmesini sağlamalıdır. Göreve geldiğimden bu yana geçen dört yıl içinde, Gölecik Barajı konusunda dört santim ilerleme kaydedilmemiştir. Sözle kaybedecek zamanımız yoktur. Küresel ısınma karşısında çalışmak ve çözüm üretmek açısından zamanımız altından bile değerlidir. Gölecik Barajı için elini taşın altına koymayanların Karacabeylilerin karşısına çıkmaya yüzü kalmayabilir. Bu baraj ilçe halkının rahatlatacak tek formüldür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.