‘Hücrelerimizi tazeleyeceğiz’

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramı’nın ikinci günü ‘Bayramlaşma Töreni’ gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol önderliğinde parti binasındaki Bayramlaşma Töreni’ne partililer yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da hazır bulunduğu bayramlaşmada, birlik ve beraberlik mesajları verildi. AK Parti’deki bayramlaşmanın ardından Belediye Başkanlığı’ndaki törene geçildi. AK Partililer’in yanı sıra; sivil toplum örgütü temsilcilerinin, kurum müdürlerinin, muhtarların ve vatandaşların katıldığı tören, tam anlamıyla bayram havasında geçti.
Karacabey’deki bayramlaşmanın ardından Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can ve tüm partililer, İl Başkanlığı’nın Bursa’da gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşmasına partideki değişim ve yenilenme süreci damga vurdu. Bayramlaşma programı, Merinos’taki Gönül Dostları’nda il başkanlığına yeni atanan Ayhan Salman’ın ev sahipliğinde düzenlendi.
Bayramlaşma programında Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da katılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da programdaki yerini aldı. Teşkilat mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile diğer ilçelerin belediye başkanları, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, AK Parti eski İl Başkanı Cemalettin Torun, geçmiş dönem milletvekilleri, eski il başkanları ve diğer ilçelerin parti başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda parti üyesi katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan bayramlaşma töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj davetlilere izletildi.
“Değişim şart kırılmak yok”
Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından ilk kez bayramlaşma programında parti teşkilatıyla bir araya gelen Hakan Çavuşoğlu, teşkilata yönelik yaptığı konuşmasında değişimin önemine vurgu yaptı. Tazelenmenin bir bayrak değişimi olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, AK Parti’nin yenilenme sürecini hep birlikte yaşadıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, “İlk olarak İl Başkanımız Sayın Ayhan Salman teşkilatımızın başına getirildi. Ben ona huzurlarınızda bir kez daha başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreç kendisi ve bizler için çok önemli. Zamanın ruhuna uygun bir şekilde yeniden yapılanma ve yeniden bir hızlanma durumu söz konusu artık. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına hizmetkar ve talip bir partidir. Her zaman daha sağlam, daha diri durmak, daha iri olmak için çalışacağız. Çünkü Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla ifade ettiği gibi biz sendelersek, AK Parti sendelerse, Türkiye sendeler. Nasıl ki vücudu oluşturan milyonlarca hücre her saniye yenilemekte ve her saniye yenilendikçe bu vücut çürümekten kurtuluyor. Bizim partimizin de mükemmel şekilde işleyişini sürdürmesinin sırrı hücrelerinin her daim tazelenmesindendir. Kaldığımız noktadan bayrağı teslim aldığımız arkadaşlarla daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu sancağı taşırken el birliği ile hareket edeceğiz. Küsmek, kırılmak yok.” diye konuştu.
“Dünyanın bize ihtiyacı var”
Dünyada yaşanan kan ve gözyaşı nedeniyle Kurban Bayramı sevincinin üzerine bir gölge düştüğünü de vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünyanın herhangi bir yerinde masum çocuklar, kadınlar öldürülürken, bizim tribünden oturup bunlara seyirci kalabilmemiz mümkün değil. Buna seyirci kalmayacağız, kalmamaya devam edeceğiz ve “Dünya 5’ten büyüktür” diye haykıracağız. “Dünya 5’ten büyüktür” cümlesinin ne denli anlamlı olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. ‘İslam’ kelimesinin esas anlamı barış, huzur ve esenlik anlamına gelen ‘sim’ kelimesinden türemiştir. Bizler, siz dava arkadaşlarımızla Türkiye olarak bu medeniyete yaraşır şekilde hakkı savunmaya, haklı söylemeye, onu tutup kaldırmaya devam edeceğiz.” dedi.
Ortak akıl vurgusu
Bursa İl Başkanlığı görevine getirilen Ayhan Salman, parti mensuplarıyla ilk kez bayramda bir araya gelirken, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kutsal bir görevin kendisine tebliğ edildiğini vurgulayan Salman, ortak akılla Bursa’nın değerine değer katmak için çalışacaklarını söyledi. Salman, “En büyük gücümüz, dava arkadaşlarımız ve milletimiz olacaktır. İnşallah hep birlikte en doğru kararları alarak, ülkemizi 2023, 2053, 2071 gibi büyük ve uzun vadeli hedeflere taşıyacak yolda partimize ve ülkemize destek adına elinden gelen her şeyi yapacak kadroları kuracağız. Oluşturulan yeni kadrolarla önce Bursa, ardından da tüm ülkemiz ayakta durmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Bursa örnek oldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’da büyük bir dönüşüm yaşandığını, büyüyen ve hızlı zenginleşen Bursa’nın artan hareketine karşı yatırımların da sürdüğünü belirtti. Kentin son iki dönemde yapılan hizmetlerle adeta dönüşerek geliştiğini, başta tarihi ve kültürel miras olmak üzere, birçok alanda dünyaya örnek hale geldiğini belirten Başkan Altepe, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, partililerle tek tek bayramlaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.