HEM’li kursiyerlerden görkemli final

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin 2007-2008 eğitim öğretim yılı sonu sergi açılışı ve belge töreni yoğun katılımla gerçekleşti. 14 Mayıs’ta Bayramdere Köyü’nde başlayan yıl sonu sergileri açılışı dün gerçekleşen merkez serginin açılmasıyla noktalandı. Merkez serginin açılışı öncesinde Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programda halk oyunları gösterileri ve belge töreni düzenlendi. Muhsin Özdamar ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekipleri’nin gösterisiyle başlayan program, Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin yıl içinde yaptığı etkinliklerin slayt sunumuyla devam etti. Yedi dakika süren slayt sunumu ilgiyle izlendi.
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için kürsüye gelen Halk Eğitimi Müdürü İbrahim Çalı, bu yıl 54 branşta açılan 156 kursa 2961 kursiyerin katıldığını belirtti. Çalı, “El sanatlarından, dikey geçiş sınavlarına kadar çok geniş bir yelpazede halkımıza hizmet verdik. Bu yılki eğitim öğretim yılında merkezimiz 56 branşta açılan 156 kursla 2961 kursiyere hizmet vermiştir.
Engellilerimizi bu yılda unutmadık. 14 engelli kursiyerimize haftada 3 gün El Sanatları kursu düzenledik. Engellilerimizin sağlıklı bir dernek binasına kovuşmasında, onlara heyecanla destek olduk. Yıl içinde gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle ilçe halkının huzuruna çıktık. 12 Haziran’da ise Halk Oyunları Kursu’na katılan kursiyerler gösterilerini sunacaklar.
“Gidemediğin yer senin değildir” sloganıyla ilçemizdeki alan taramasında hiçbir ayrım yapmadan halkımızın ayağına kadar giderek isteklerini dinledik. Onlara merkezimizin çalışmalarını anlattık ve kurslar düzenledik. Bize olan desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz konuşmasında Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nin halkla bütünleştiğini belirtti. Zamanın iyi kullanılmasına vurgu yapan Ekiz, üç bine yakın kursiyerin zamanını iyi değerlendirerek HEM kurslarına katıldığını ifade etti. Ekiz, Karacabey Okuyor kampanyası ile güzel gelişmelerin yaşandığını kaydeden Ekiz, kitap okumanın önemine değindi.
Daha sonra konuşan Kaymakam Dursun Balaban’da konuşmasında üç bine yakın kursiyeri önümüzdeki eğitim öğretim yılında ikiye katlamanın asıl başarı olacağını belirtti. Bu yılki çalışmaları başarı bulduğunu ifade eden Balaban, “Her kursiyer bu millet için gönüllü birer öğretmen oldu. Dolayısıyla bu kurslarda aldıkları eğitimi en yakınından başlayarak, çevrelerindekilere öğretmelerini ve onları aydınlatmalarını istiyoruz. Bunu da yapacaklarına inanıyorum. Çünkü onlar Halide Edip Adıvar’ın, Nene Hatunların ve Atatürk’ün çocukları” şeklinde konuştu.
Törene, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Kemal Elliatlıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Cumhuriyet Savcısı Vahittin Aygün, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün yıl sonu sergi açılışı programı sonunda usta öğreticilere ve kursiyerlere belgeleri konuklar tarafından verildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programdan sonra engelli ve diğer kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıkarıldığı sergi açılışı yapıldı. Kursiyerlerin yaptığı ürünler ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilirken, Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin 10 gün boyunca ilçe halkına açık kalacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.