HEM’li karatecilerden 11 madalya

HEM’li karatecilerden 11 madalya
Karacabey Halk Eğitim Merkezi Karate Kursu kursiyerleri, Mudanya’da yapılan Türkiye Şampiyonası Bursa Bölge Seçmeleri’nden 11 madalyayla döndü.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Mudanya Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Şampiyonası Bursa Bölge Seçmeleri’ne 20 kulüpten 300 karateci katıldı. Karacabey’i temsil eden 11 minik sporcudan 10 çıktıkları tüm karşılaşmaları kazanarak finale kadar ilerlemeyi başardı. Aldıkları 11 madalya ile dikkatleri çeken HEM karate kursiyerleri Konya’da 13-16 Mart tarihleri arasında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na da iki sporcu göndermeyi başardı. Kursiyerlerden; Orhan Aydın Eren Kumite dalında birinci, Ramazan Batuhan Gökdemir ise Kata dalında üçüncü, Kumite dalında da birinci olarak Konya’daki Türkiye Şampiyonası’nda Bursa’yı temsil edecek takıma seçildi. Karate Kursu Hocası Necip Kaplan’ın antrenörlüğünde hazırlanan minik karateciler katıldıkları ilk turnuvada 11 madalya kazanarak, büyük bir başarı elde etti.
Mudanya’da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası Bursa Seçmeleri’nde Kata dalında kilolarına göre mücadele eden sporcularımızdan; Mine Dal birinci, Selma Akdeniz ikinci, Utku Aydın, Ziya Akdeniz, Ramazan Batuhan Gökdemir, Hilal Akdeniz ve Aybüke Gürutku’da üçüncü olarak madalya almaya hak kazandı.
Kumite dalında mindere çıkan; Ramazan Batuhan Gökdemir ve Orhan Aydın Eren kendi kilolarındaki grupta birinci olurken, Samet Dalaklı’da üçüncü olarak madalya kazandı.
Minik karatecilerin başarısı ödüllendirildi
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Karate kursiyerlerini kabul eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Mudanya’da yapılan Türkiye Şampiyonası Bursa Bölge Seçmeleri’ne katılan minik sporcuları ödüllendirdi.
HEM’in minik karatecileri, elde ettikleri başarı sonrası dün düzenlenen törende Başarı Belgeleri’ni Turhan’ın elinden aldı. Turhan, 11 madalya getiren minik karatecilerin büyük bir başarı elde ettiğini ifade ederek, HEM’li sporcuları kutladı. Minik karateciler hünerlerini Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’a da gösterdiler. Yaptıkları şovla Turhan’dan büyük alkış alan HEM’li karateciler, Konya’daki Türkiye Şampiyonası’na hazır olduklarının sinyalini verdi.
Ödül töreninde seçmelere katılan; Mine Dal, Selma Akdeniz, Utku Aydın, Ziya Akdeniz, Ramazan Batuhan Gökdemir, Hilal Akdeniz, Aybüke Gürutku, Samet Dalaklı ve Barış Batuhan Gökdemir’e, Başarı Belgeleri’ni Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Şube Müdürleri Emin Dingin ile İsa Aydemir, HEM Müdürü İbrahim Çalı ve Antrenörleri Necip Kaplan verdi. Tören sonunda Turhan, minik sporculara çikolata ikramı da yaptı.
HEM Müdürü İbrahim Çalı, minik sporcuların katıldıkları seçmelerde madalya kazanmalarının mutluluk verici olduğunu belirtti. Çalı, kursiyerlerin çalışabilmesi için yer sıkıntısı yaşamalarına karşın, sınırlı olanaklarla şampiyonaya hazırlandıklarını vurguladı. Çalı, spora olan desteğin artmasıyla bu başarıların daha da artacağını ifade ederek, ilçenin tanınması açısından da önemli bir katkı yaptıklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.