HEM planlama toplantısı yapıldı

HEM planlama toplantısı yapıldı
Karacabey Halk Eğitim Merkezi’nin organizasyonunu üstlendiği “2007-2008 İl Halk Eğitimi Planlama Kurulu Toplantısı” dün saat 11.00 de Borsa Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Her yıl bir ilçede yapılan toplantıya Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, 17 ilçenin Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, “Halk eğitimi toplumun ihtiyaçlarına göre açılması gereken ve toplumun tamamını içine alacak şekilde planlanması gereken bir eğitimdir.
İşte sizler bu zamandan itibaren belirlenen işleri yapmak ile görevlisiniz. Toplumun tamamını eğitimden geçirip, çağı yakalamak bu çalışmalar ile olur. Bizler bu noktadan yılmadan ve usanmadan sizlerin her zaman yanındayız” dedi.
Ardından kürsüye çıkan Kaymakam Dursun Balaban, “İnsanları okullarda eğitip topluma kazandırıyoruz. Fakat bu imkanı bulamayan insanlarımızda var. Atatürk’ün hedeflediği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza HEM merkezlerinde eğiterek topluma kazandırmalıyız. Dikiş nakış kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor. Bu kursların amacı, yaşamlarında kendilerine ekonomik destek olacak eğitim ve becerinin kazandırılmasıdır. HEM merkezlerimiz özürlü vatandaşlarımızın da yararlanabileceği eğitim merkezleri haline dönüştürülmelidir. Bir toplumun ilerlemesi özürlülere verdiği değerle ölçülür. Özürlü vatandaşlarımızı topluma kazandırmalıyız. Unutulmamalıdır ki her insan özürlü adayıdır. Birçok aile özürlülerini sokağa bile çıkarmıyor. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.
Gündem maddesinde yer alan; Açılan ve devam eden kursların değerlendirilmesi, gelecek öğretim yılında yapılacak olan sosyal ve kültürel aktivitelerin planlanması, gelecek öğretim yılında açılacak kursların planlanması, açık lise ve yüz yüze eğitim konularının görüşülmesi ve usta öğreticilerin görevlendirilmesinde dikkat edilecek hususlar görüşüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.