Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Karacabey Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını önceki gece gerçekleştirdi. Meclis, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile imzalanan protokol çerçevesinde, Hamidiye Mahallesi’ndeki 69 adet parselde gerekli imar planı değişikliği onayladı. Gündem dışı gelen dört adet teklifle birlikte toplam 13 maddeyi görüşen meclis üyeleri, bunlardan 6’sını karara bağlarken, 7 teklifi de ilgili komisyonlara havale etti.  Başkan Ergün Koç, TOKİ konutlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projesinin iptal edildiğini, ancak sosyal konut projesin-de talep patlaması yaşandığını söyledi. Bugüne kadar 1450 kişinin başvuruda bu-lunduğunu ve sayının her geçen gün arttığını belirten Koç, başvuruların ilgili yasa doğrultusunda değerlendirmeye alındığını kaydetti.
Üretici pazarlarının Salı günleri Sırabademler Mahallesi 84. sokak ile Cuma günleri Emirsultan Mahallesi 185. sokakta kurulmasına izin veren meclis üyeleri, eski Belediye Başkanı Hüsnü Eken’in adının da Tabaklar Mahallesi 77. sokağa verilmesini  kabul etti.
Genişletilen sanayi alanlarının Belediye tarafından hazırlanacak alt yapı ile  harcamalara yönelik, sanayicilerden katkı payı alınmasını onaylayan Meclis, Malkara Mevkii’nde oluşturulacak piknik alanı ve parklarla ilgili olarak “Hali hazır harita” çalışması yapılmasını kararlaştırdı. Haritaların hazırlanmasının ardından bu mevkide gerekli plan değişiklikleri gerçekleştirilecek.
Haziran dönemi toplantısında görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderdiği teklifler arasında ise Zabıta Yönetmeliği’nin günün koşullarına uygun hale getirilmesi, plan değişikliği içeren bazı talepler ve merhum Yusuf Derici’nin adının bir sokağa verilmesi konuları yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.