“Hayvanları korumak kutsal bir vazifedir”

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında, ortak yaşam alanlarını paylaştığımız evcil hayvanlar ile diğer tüm hayvanlara karşı, yaratılışlarında ilahi bir hikmet olduğunun bilinci ile hareket etmemiz gerektiğini ifade ederek, tüm insanlık âleminin de onları koruma ve haklarını gözetme konusunda, son derece duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ kapsamında önemli bir mesaj yayınladı.
‘Dünya Hayvanları Koruma Günü’ mesajında Başkan Özkan, yaratılmışların en yücesi olan insanoğlunun, diğer yaratılmış tüm canlıların haklarını gözetip kollamasının, yüce dinimizin en güzel emirlerinden biri olduğunu hatırlattı.
Tüm insanlık hayvanlara karşı duyarlı olmalı
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan mesajında, İslam’ın muazzez peygamberinin çevresindeki kişilere söylediği, ‘Merhametli olmadan imanlı olamazsınız’ öğüdüne, sahabenin verdiği ‘Ya Resulallah, hepimiz merhametliyiz’ şeklindeki cevabını anımsatarak, peygamber efendimizin de bu sözlere karşılık, ‘Yalnız insanlara değil, bütün mahlûkata merhametli olmak gerekir’ hadisini örnek gösterdi.
Başkan Ali Özkan; “Ortak yaşam alanlarını paylaştığımız evcil hayvanlar ile diğer tüm hayvanların yaratılışlarında, ilahi bir hikmet olduğu hepimizce mutlaka kabul görmelidir. Bu bilinç ve şuur içinde, tüm insanlık âlemi olarak onları koruma ve haklarını gözetme konusunda, son derece duyarlı olmak bizler için önemli bir borç ve emirdir.
‘Dünya Hayvanları Koruma Günü’ bu anlamda, tüm hayvanların yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.