Gezi Parkı için tek yürek çağrısı

Karacabey'de “Gezi Parkı” eylemleri önceki gün çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu bir grup tarafından devam etti. Direnişi ve hükümeti protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen grup, polisin izin vermemesi nedeniyle Sevgi Yolu üzerinde slogan atarak oturma eylemi düzenledi.

Diğer taraftan bugün de ilçedeki siyasi parti (AK Parti hariç) ve sivil toplum örgütleri önderliğinde saat 18.00'de geniş çaplı bir eylem düzenleneceği duyuruldu. Şehit Bahadır Tayfur İlk/Orta Okulu önünde başlayacak olan eyleme tüm Karacabey halkının davetli olduğu bildirildi. İzin alınarak yapılacak eylemde Türk bayrağı dışında hiçbir siyasi parti yada sivil toplum örgütünü simgeleyen bayrağın olmayacağı vurgulandı.

Liselilerden oturma eylemi

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan, ardından tüm yurda ve dünyaya yayılan protestolar tüm hızıyla sürerken, Karacabey'de Cumartesi günü yapılan yürüyüşün ardından önceki gün de çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu bir grup, hem Gezi Parkı'nda yaşananları hem de hükümeti protesto etmek için yürüyüş yapmak istedi.

Sevgi Yolu üzerinde toplanarak Cumhuriyet Alanı'na çıkmak isteyen gruba polis izin vermedi. Daha sonra grup açtıkları “Ne marjinal grubuz, ne siyasi parti. Biz halkız” yazılı pankart ve ellerinde taşıdıkları “Şiddeti durdurun, şiddet istemiyoruz”, “Türkiye'de yetişen, gaza ve suya dayanıklı, çevreye duyarlı, temizliğe duyarlı insan topluluğuna çapulcu denir”  yazılı dövizlerle oturma eylemi düzenledi.

Daha sonra grup adına açıklamada bulunan üniversite öğrencisi Sinan Çiftçi, yaptıkları eylemin sadece Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar için değil, Reyhanlı'daki bombalama olayı ve alkol yasağına tepki için olduğunu ifade etti.

Eylemlere destek vermeyenlerin yatacak yeri yok!

Çiftçi, “Bıçak artık kemiğe dayanmıştır. Bu 5-10 ağaç için yapılan bir direniş değildir. Bu direniş Türkiye'nin her yerinde yapılıyor. Biz de öğrenciler olarak bunu yapmak istedik ancak polis izin vermedi. Bazı okul müdürleri de yürüyüşe katılacak olan öğrencileri disipline vermekle tehdit etti. Biz diyoruz ki; bugün bu yürüyüşe destek vermeyenlerin Türkiye'de yatacak yerleri yok.

Türkiye'de şuan insanlık suçu işlenirken, insanlar yaralanırken, ölürken ve bunlara karşı bir tepki gösterilmezken biz burada tepkimizi göstermek istedik. Belki elimizde Türk bayrağı yerine bölücü terör örgütü bayrağı olsaydı yürüyüşümüze izin verilebilirdi. Habur'da PKK'lılar yürürken polis seyirci kalıyor ama Türk halkının direnişine maalesef sahip çıkamıyor” şeklinde konuştu.

Çarşamba günü için izin alındığını ve saat 18.00'de Cumhuriyet Alanı'nda yürüyüş yapacaklarını da duyuran grup sözcüsü Sinan Çiftçi, “Tüm Karacabeylileri Çarşamba günü düzenleyeceğimiz geniş katılımlı yürüyüşe bekliyoruz. Bakalım o zaman polisi göreceğiz müdahale edecek mi etmeyecek mi” dedi.

Açıklamanın ardından, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gezi Parkı değil, AKP yıkılacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana”, “İmam bayıldı, Cumhuriyet ayıldı” sloganları atan grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Polis, protestolar sırasında geniş güvenlik önlemi alırken, AKP İlçe Binası önünde de bir grup polisin müdahaleye karşı nöbet tuttuğu gözlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.