Geri zekalı kocalar eşlerinin erkek doktora göndermiyor

Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi, “Meme kanseri ve doğru bildiğiniz yanlışlar” konulu seminer düzenledi.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Doktoru Op. Dr. Murat Çalıkapan, kadınların meme kanseri hastalığında, kocaları yüzünden büyük sıkıntı çektiğini vurguladı. Çalıkapan, “Eşlerini erkek doktora göndermeyen geri zekalı kocalar yüzünden kadınlar ölüyor” dedi.

Meme kanseriyle ilgili çarpıcı bilgiler veren Çalıkapan, memenin bir emzirme organı olduğunu ancak, toplumun genel olarak cinsellik olarak algıladığını söyledi.

Çalıkapan, “Sırf cinselliği çağrıştırıyor diye bu organa meme diyemeyen çok sayıda kadın var. Bu hastalığın adı Meme Kanseri'dir. Eğer erken tedavi uygulanmazsa büyük sıkıntılara neden olabilir. Ancak bazı geri zekalı kocalar, eşlerini bu hastalık nedeniyle erkek doktora gitmesini engelliyor. Neymiş efendim, illa ki de kadın doktora gitmeliymiş. Sırf meme diyemediği için, bu yüzden yaşamını yitiren onlarca kadın var. Bu bağnaz düşünceden artık kurtulmalıyız. Meme kanseri ciddi bir hastalıktır ve tedavisi mümkündür” şeklinde konuştu.

Kadın ve kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Çalıkapan, esprili yaklaşımları ile sık sık alkışlandı.

Meme hastalığının ne olduğunu, neler yapılması gerektiğini ve sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Çalıkapan, katılımcıların 6 ayda yalnızca bir gününü ayırarak doktora kontrole gitmelerini istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.