Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Halk Müziği yarışması

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Halk Müziği yarışması
Karacabey Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat Döl, Bursa Gençlik ve Spor Müdürlüğünün Türk Halk Müziği Solist Yarışması düzenlediğini duyurdu.
Nevzat Döl, yarışmaya katılacak adayların 15 Kasım tarihine kadar ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden başvuru formu temin edebileceğini belirtti.
Döl, 24-25 Kasım’da Osmangazi Gençlik Merkezi’nde yapılacak yarışmanın kriterlerini ise şöyle açıkladı. Döl, “Yarışmacıların okuyacağı türkü TRT repertuarında olması zorunludur. Yarışma jürisi dokuz üyeden oluşacak. Jürilerden ikisi değerlendirme masasında olacağından puan vermeyecektir.
Kalan 7 jüriden en çok ve en az puan veren iki jürinin puanlamaları değerlendirilmeyecek. Yarışmaya 13-24 yaş arası gençler katılabilecek. Yarışmacılar 13-17 ve 18-24 yaş gruplarına ayrılarak iki kategoride yarışacaklar. Her iki kategoriden kız ve erkek yarışmacılar ayrı ayrı birinci, ikinci ve üçüncü seçilecektir. Puan eşitliklerinde birden çok birinci, ikinci ve üçüncü olabilir. 17-18 Kasım tarihinde yapılacak provalara katılmak zorunludur. Müzisyenler Osmangazi Gençlik Merkezi tarafından temin edilecek ve kendi müzisyeni olanlar Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne önceden haber vererek yarışmaya katılabilirler. Yarışmacıların sahneye çıkma sırası kurayla belirlenecektir. Katılımcılardan ise herhangi bir ücret talep edilmeyecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.